Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε από το κλείσιμο των καταστημάτων στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας και οι καταστηματάρχες μαζί με τους φορείς του εμπορίου δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους. Παράλληλα έκδηλη είναι η ανησυχία τους για την ημερομηνία επαναλειτουργίας της αγοράς, μετά και την παράταση του lockdown στο Δήμο Καρδίτσας.

Αν και ο κλάδος έχει επιδείξει ως τώρα αξιοζήλευτες αντοχές, αυτές έχουν μειωθεί αισθητά και κάθε ημέρα αναστολής λειτουργίας που προστίθεται στις προηγούμενες, επιβαρύνει την κατάσταση ειδικά των μικρομεσαίων καταστημάτων που απαρτίζουν την τοπική οικονομία.

Οι ημέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες και ο συνδυασμός με την υιοθέτηση των self test που θα κάνουν μόνοι τους οι πολίτες, αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο άνοιγα της αγοράς τοπικά και σε όλη τη χώρα. Αν μπορούσε να συνοψιστεί σε μία φράση το κυβερνητικό σχέδιο αυτή θα είναι «Κωδικός Πάσχα», αφού ανεξάρτητα από τις συζητήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες, η επιθυμία είναι το Πάσχα η αγορά να λειτουργεί πλήρως (έστω και με συγκεκριμένους κανόνες) στο σύνολο της χώρας.

Κρούσματα

Οι πιέσεις στο σύστημα υγείας συνεχίζονται, ενώ ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, προκαλεί ανησυχία στις τάξεις των λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης.

Συνολικά 3.133 κρούσματα σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, από τα οποία τα 22 καταγράφονται στο Ν. Καρδίτσας. Στο Νομό Καρδίτσας το Μάρτιο έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 453 κρούσματα, διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με τα μηνιαία δεδομένα του Ιανουαρίου (183) και του Φεβρουαρίου (173).

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»