Το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας, συνεχίζει την μακρά παράδοσή του ν’ αναδεικνύει ταλαντούχους μουσικούς που με τη σειρά τους διακρίνονται σε όλο το φάσμα της μουσικής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Την περασμένη Παρασκευή 9 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν και οι απολυτήριες εξετάσεις της θερινής περιόδου. Ο σπουδαστής Θάνος Κατσάρας  πήρε το δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα, παμψηφεί και πρώτο βραβείο!

Ο 23χρονος Καρδιτσιώτης, ξεκίνησε να παίζει πιάνο  από μικρή ηλικία στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας με καθηγήτρια την κ. Γιώτα Καραγιάννη και ήδη έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή του με ειδίκευση στο πιάνο, ως αριστούχος στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στην τάξη του διακεκριμένου πιανίστα Γερμανού καθηγητή Ούβε Μάτσκε.

Διακρίθηκε πριν ακόμη ξεκινήσει τις σπουδίες του στον πανελλήνιο διαγωνισμό του XON κατακτώντας το πρώτο βραβείο και πλέον είναι έτοιμος να χαράξει το δικό του δρόμο στον μαγικό κόσμο της μουσικής…

Πρόεδρος της Επιτροπής που παρακολούθησε και βαθμολόγησε τις επιδόσεις στη διπλωματική του σπουδαστή ήταν ο κ. Ντάλης Δημήτρης (διευθυντής ΔΩΚ) και μέλη η κ. Καραγιάννη Παναγιώτα, καθηγήτρια πιάνου, Αικατερίνη Κούβελου, καθηγήτρια πιάνου, Γιολάντα Ζάχου, καθηγήτρια Αν. θεωρητικών, Δάφνη – Δήμητρα Μπίζιου, διευθύντρια Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων.

Εκπρόσωπος του ΥΠ.ΠΟ.Α ήταν η καθηγήτρια μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας Χριστίνα Γιαννέλου.

Πιο κάτω ένα βίντεο με την ερμηνεία του Καρδιτσιώτη πιανίστα στην “Πολωνέζα” του Σοπέν.