Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε η “Ανοιχτή Συνέλευση Καρδίτσας ενάντια στην “πράσινη” ανάπτυξη και τα αιολικά στα Αγραφα” για όσα λαμβάνουν χώρα σχετικά με την σχεδιαζόμενη βιομηχανοποίηση των Αγράφων με αιολικά φαραονικά έργα και τις διώξεις κατά όσων αντιστέκονται και διαδηλώνουν.

Θυμίζουν τα θλιβερά περιστατικά που σημειώθηκαν πριν δύο χρόνια στο Δημαρχείο Καρδίτσας όπου συνεδρίασε η επιτροπή δημοπρασιών για να παραχωρήσει δασική δημόσια έκταση σε ιδιωτική εταιρία, με κλειστές τις πόρτες και με αστυνομική δύναμη καταργώντας το δικαίωμα του κόσμου να παρίσταται στη διαδικασία.

Τότε αντί να κληθούν για εξηγήσεις όσοι σε ανοιχτή διαδικασία του Δήμου έκλεισαν τις πόρτες στον κόσμο, παραπέμπονται σε δίκη  όσοι διαδήλωναν για την παραχώρηση εκτάσεων σε ιδιωτικά συμφέροντα για τη δημιουργία γραμμών μεταφοράς ρεύματος από τα αιολικά που σχεδιάζονται να τοποθετηθούν στα Άγραφα.

(Το παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό του τρόπου που αντιμετωπίστηκε ο κόσμος στο Δημαρχείο).

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για 17 κλήσεις από την ασφάλεια στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης και για την κινητοποίηση που έγινε στον Τύμπανο στις 6 Ιουνίου. Περιοχή, που όπως γνωστόν, μεσούσης της πανδημίας συνεχίζονταν εργασίες από εταιρία για την κατασκευή υποσταθμού!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα το πρωί παραδόθηκε κλητήριο θέσπισμα από την εισαγγελία Καρδίτσας στους 4 αγωνιστές που κατηγορούνται για την κινητοποίηση στο Δημαρχείο της Καρδίτσας την ημέρα της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής που θα επικύρωνε τη δημοπρασία δημοτικών δασικών τεμαχίων. Η δίκη έχει οριστεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Καρδίτσα.
Πρόσφατα 17 αγωνιστές κλήθηκαν από την ασφάλεια στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της εισαγγελίας πρωτοδικών Καρδίτσας, ώστε να καταθέσουν εξηγήσεις σχετικά με την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στον Τύμπανο στις 6 Ιουνίου.

Οι διώξεις εντάσσονται στο ευρύτερο κατασταλτικό πλαίσιο που εδραιώνεται με στόχο την ανακοπή του κινήματος ενάντια στη μετατροπή των Αγράφων σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη. Από τις κινητοποιήσεις στο Δημαρχείο Καρδίτσας, που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, και τις διώξεις που ακολούθησαν, μέχρι την αστυνομοκρατία στο βουνό και την επίθεση της αστυνομίας στον κόσμο που διεκδίκησε να περάσει τον φραγμό και να φτάσει στα μηχανήματα πριν από έναν μήνα στον Τύμπανο, είναι ξεκάθαρο πως κράτος και επενδυτές θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις αντιστάσεις, ώστε να προχωρήσουν ανενόχλητοι τα σχέδια τους για τη λεηλασία των Αγράφων και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Η καταστολή όσων αμφισβητούν, αντιστέκονται και υψώνουν το ανάστημα είναι δομικό στοιχείο της «ανάπτυξης», «πράσινης» ή όχι, που ευαγγελίζονται το κράτος και οι επενδυτές. Επιβάλλεται βίαια, ακριβώς γιατί αυτή η ανάπτυξη είναι καταστροφική τόσο για τη φύση όσο και για την κοινωνία και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Γι’ αυτό και έπειτα από την επιχείρηση εξαγοράς κατοίκων και συνειδήσεων που προηγήθηκε, τώρα ακολουθεί η επιχείρηση καταστολής, εκφοβισμού και φίμωσης όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται.

Δύο επιλογές υπάρχουν. Ή θα βρεθούμε στους δρόμους, στο βουνό, στην πόλη και στα χωριά με ένα σχέδιο ευρύτερης κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τα σχέδια κράτους και επενδυτών με την πλατιά κοινωνική ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ή θα δούμε τα βουνά και τα ποτάμια μας να καταστρέφονται προς όφελος της «πράσινης» ανάπτυξης για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.
Αψηφώντας την κρατική βία και τρομοκρατία να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ