Στην τελική ευθεία για την εξόφληση της αποζημίωσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον «Ιανό» έχουν μπεί οι σχετικές διαδικασίες. Αυτό τουλάχιστον σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κ. Ζυγογιάννης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την πορεία της διαδικασίας.

Ειδικότερα ο κ. Ζυγογιάννης σε δήλωσή του τονίζει: «Όσον αφορά στη διαδικασία καταβολής αποζημίωσης στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον Μεσογειακό κυκλώνα “ΙΑΝΟ” και τις πλημμύρες της 18 & 19/9/2021, είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί μετά από διάστημα 10 μηνών περίπου, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Πριν λίγες μέρες εκδόθηκε Απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών (ΦΕΚ 3882/ /20-8-2021) που αφορά στην καταβολή πορκαταβολής 20% σε επιχειρησειςπου δεν είχαν πάρει έως τώρα αποζημίωση.

Επίσης σε τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η συγκεντρωτική κατάσταση των πληγέντων επιχειρήσεων του Νομού, η οποία θα σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών για να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της Β΄δόσης, δηλαδή να γίνει η εξόφληση της αποζημίωσης. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω και να εξάρω την συμβολή του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλου , χάρη στις ενέργειες και την άοκνη προσπάθεια του οποίου καταφέραμε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη , τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη , τη Διευθύντρια της Διευθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Καρδίτσας και φυσικά τα μέλη των Επιτροπών Εκτιμήσεων. Όλοι υπερέβαλλαν εαυτόν για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο “ΙΑΝΟΣ” μας έδειξε το δρόμο: Όταν συνεργαζόμαστε κι όταν δουλεύουμε, όλα είναι δυνατά!! Ας μείνει τουλάχιστον αυτό από την καταστροφή…»