Στην 7η τακτική ανακρίτρια προσέρχεται το πρωί ο 20χρονος Αλβανός, για να απολογηθεί. Πρόκειται για το 11ο μέλος της συμμορίας των χούλιγκαν που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης, ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, όπου ομολόγησε τη συμμετοχή του στην επίθεση με την τραγική κατάληξη, πήρε την Παρασκευή (11/2) προθεσμία.

Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος θα βρεθεί στη μία μετά το μεσημέρι ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει τη δική του θέση για το φονικό επεισόδιο. Ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, δηλώνει ότι ο εντολέας του, ο οποίος έχει μετανιώσει, και πως είχε περιφερειακό ρόλο στην επίθεση που οδήγησε στη δολοφονία του Άλκη.

«Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», φέρεται να είναι η θέση που διατυπώνει.

Ήδη για την υπόθεση έδωσαν εξηγήσεις στην ανακρίτρια οι δέκα συγκατηγορούμενοί του και ο ένας μετά τον άλλον οδηγήθηκαν στις φυλακές, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση του 12ου ατόμου, του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση και κατονομάστηκε από κάποιους εκ των κατηγορουμένων με το μικρό του όνομα.

Το παζλ της αιματηρής αυτής υπόθεσης αναμένεται να συμπληρωθεί με τα αποτελέσματα του τεστ DNA στο δρεπάνι, που στέρησε τη ζωή του 19χρονου. Από τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται να φανεί ποιος κρατούσε το φονικό όπλο.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές σφράγισαν μέσα σε 5 μέρες 20 “παράνομους συνδέσμους οπαδών”. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε πως «δεν πρόκειται να ξανανοίξουν».