Αφόρητη πίεση για οφειλή από τζόγο επικαλέστηκε στον ανακριτή Βόλου για να δικαιολογήσει την πράξη του ο 39χρονος δράστης του στυγερού εγκλήματος στην οδό Καζανάκι με θύμα την άτυχη 39χρονη Ευθαλία Αβραμίδου Αλεξούλη.Επίσης, είπε ότι τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική και τοξικολογική εξέταση.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Γιάννη Μηλίνη, ο 39χρονος επισκέφτηκε τη νονά του την Πέμπτη το πρωί γιατί του είχε ζητήσει να τη βοηθήσει να μεταφέρει ρουχισμό στην Εκκλησία. Εντούτοις, όταν συναντήθηκε μαζί της στο σπίτι της η 75χρονη του είπε ότι θα μετέφεραν τα πράγματα άλλη φορά.Ο δράστης της ζήτησε τότε να του δώσει τα χρήματα που ήθελε και εκείνη αρνήθηκε. Θύμα και δράστης λογόφεραν έντονα και τότε ο 39χρονος την έσπρωξε και την πέταξε στο πάτωμα.
«Είμαι συντετριμμένος. Η νονά μου με συντηρούσε οικονομικά κατά καιρούς. Δεν είχα λόγους για να το κάνω αυτό. Αν δεν ήμουν στην κατάσταση που ήμουν δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν πήγα με πρόθεση να κάνω κακό», ανέφερε μεταξύ άλλων.Μετά το έγκλημα ο δράστης έφυγε από το σπίτι και πέταξε το μαχαίρι στα σκουπίδια.Στον ανακριτή ο 39χρονος επισήμανε ότι εκείνος ενημέρωσε την Αστυνομία το Σάββατο για τον τόπο που βρισκόταν το θύμα. Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.