Δυναμική ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο εξ αφορμής της προγραμματισμένης διαβούλευσης για γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τροποποίηση περιβαλλοντικών μελετών που κατέθεσαν ιδιωτικές εταιρίες για την σχεδιαζόμενη κατασκευή αιολικών βιομηχανικών πάρκων στα Αγραφα.

Η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Αγραφα”, κάλεσε για άλλη μια φορά σε κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα “Δεν διαπραγματευόμαστε τα βουνά μας” και ο κόσμος ανταποκρίθηκε δίνοντας το παρών παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες κάτω από το δημαρχείο αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Στην παρέμβαση δόθηκε ταυτόχρονα και το στίγμα ότι η καταστροφή των Αγράφων θα αποτραπεί όχι με συνεδριάσεις και με διαβουλεύσεις που πολλές φορές ξεπερνώνται πολύ εύκολα από εκείνους που σχεδιάζουν την ισοπέδωση των περιοχών μας, αλλά με την ηχηρή απάντηση της κοινωνίας στο δρόμο.

Στην κινητοποίηση κάτω από το Δημαρχείο, συμμετείχε επίσης και το  “Συντονιστικό των Αγράφων”.

Για άλλη μια φορά στην Καρδίτσα το “ΟΧΙ” ακούστηκε με έμφαση και δυναμικά και αυτό φυσικά θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν όσοι σχεδιάζουν διάφορα ερήμην της τοπικής κοινωνίας και σε ημέρες που η περιοχή μας έχει ορθάνοιχτες τις πληγές από την καταστροφική πλημμύρα της 19ης Σεπτεμβρίου του 2020.

Το σίγουρο είναι πως όσοι “οραματίζονται” τη βιομηχανοποίηση των απάτητων Αγράφων, θα συναντήσουν την έντονη αντίδραση του κόσμου.

Οι φωτογραφίες είναι από τη συγκέντρωση κάτω από το Δημαρχείο. Αναμένονται οι ανακοινώσεις από τις δύο συλλογικότητες που συμμετείχαν.