Δύο φωτιές σε Καρδιτσομαγούλα και Μαγούλα- Μαγουλίτσα, τέθηκαν υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική

Μεγάλη κινητοποίηση, συνέδραμαν και οι Δήμοι

Σε… συναγερμό βρίσκονται σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Θεσσαλία, καθώς σε διάφορα σημεία της περιφέρειας, σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Μαγνησία, ξέσπασαν πυρκαγιές.
Στην Καρδίτσα εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγης ώρας το μεσημέρι δύο πυρκαγιές στην Καρδιτσομαγούλα και τη Μαγουλίτσα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές Πυροσβεστικές Δυνάμεις οι οποίες παρά τις αντίξοες συνθήκες (καύσωνα και αέρα) τις έθεσαν τις απογευματινές ώρες υπό έλεγχο, ενώ στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνέδραμαν σημαντικά και οι δήμοι με υδροφόρα και σκαπτικά μηχανήματα. Από τη φωτιά στην Καρδιτσομάγουλα (πλησίον του Προφήτη Ηλία) κάηκαν περίπου 150 στρέμματα δασώδους, καλλιεργητικής και χορτολιβαδικής έκτασης καθώς και ένα ποιμνιοστάσιο. Κτηνοτροφικές και λοιπές εγκαταστάσεις, αποθήκες και ένα ξωκκλήσι απειλήθηκαν σε εκείνη της Μαγουλίτσας (κοντά στο παλιό εργοστάσιο ζαχάρεως) η οποία έκαψε άλλα 150 στρέμματα περίπου. Zημιά υπέστη ένα τμήμα αποθήκης.
Τις επιχειρήσεις συντόνιζαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς και ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας κ. Κ. Τσιώλης, ενώ παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Τσιάκος και Φάνης Στάθης, μαζί με Αντιδημάρχους και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος. Παράλληλα άμεση ήταν η κινητοποίηση και στη Φυλακτή, όταν έγινε αντιληπτή προσπάθεια καύσης ξερών κλαδιών.

Όπως έχει γράψει ο «Νέος Αγών», οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακό σχεδιασμό και με τη συνδρομή αστυνομίας, στρατού και εθελοντικών οργανώσεων προχωρά σε διαρκή περίπολα και επιτήρηση με επίγεια και εναέρια μέσα.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»