Δώδεκα χρόνια (1η Ιουλίου 2008) συμπλήρώνονται από μία αποφράδα ημέρα για την ιστορία της Αναγέννησης αλλά και της Καρδίτσας….

Απο μια αξεπέραστη τραγωδία…

Απο τον χαμό του Σωτήρη Κολοβού, φιλάθλου της ομάδας που η χαρά του να ταξιδέψει και να ζήσει την υπέροχη κοινωνική διεργασία που ονομάζεται ποδόσφαιρο, έγινε… θάνατος!

Που έχασε τη ζωή του στους άθλιους δρόμους του σύγχρονου… ευρωπαϊκού οδικού μας δικτύου, στα Βούναινα…

Στο δρόμο της επιστροφής κι αφού είχαν φροντίσει προηγουμένως να μην του επιτρέψουν να εισέλθει στο γήπεδο μαζί με άλλους 350 Καρδιτσιώτες οι παράγοντες του ΠΑΟΝΕ σε ΑΓΑΣΤΗ συνεργασία με τους υπεύθυνους της αστυνομικής δύναμης της Μηχανιώνας και της Θεσσαλονίκης….

Το μοιραίο ξεστράτισμα του αυτοκινήτου που έφερε τον θάνατο ενός παλικαριού και τον τραυματισμό των υπολοίπων παιδιών που επέβαιναν ελαβε χώρα σχεδόν μπροστά μας, καθώς ακολουθούσαμε με τους Παναγιώτη Αγραφιώτη και  Δημήτρη Φούρκα…

Κυνηγημένοι, επίσης, απο τους “μπράβους” που επιστράτευσαν οι παράγοντες του ΠΑΟΝΕ, όπως και το σύνολο των Καρδιτσιωτών…

Κάνοντας την ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα με διμοιρία απο ΜΑΤ για να προστατευτούμε…

Για κείνη την τραγωδία ουδείς ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ απ’ αυτούς που υπήρξαν πολλοί τιμωρήθηκε….

Αντιθέτως σύρθηκαν στα δικαστήρια συλληφθέντες (!!!!) με την κατηγορία οτι προκάλεσαν επεισόδια οι Καρδιτσιώτες φίλαθλοι της Αναγέννησης που τους άφησαν εκτός γηπέδου!!!

Κατηγορία που κατέπεσε στο δικαστήριο με τα δημοσιεύματα του υπογράφοντα τα οποία αποκάλυψαν το ρόλο συγκεκριμένων με χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Χάθηκε ένα παλικάρι, ένα εξαίρετο παιδί που ζούσε εργαζόμενο στο μεροκάματο καθημερινά και σκληρά για να ζήσει την οικογένειά του…

Κάθε φορά που ο δρόμος μας φέρνει απο κείνο το σημείο στα Βούναινα, όσοι βιώσαμε τις στιγμές εκείνης της στιγματισμένης ημέρας, σταματάμε….

Όπως και οι λεπτοδείκτες του ρολογιού…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ

ΥΓ.Του αφιερώνουμε όσα δεν πρόλαβε να ζήσει στο αλησμόνητο μπαράζ. Η ραδιοφωνική μετάδοση από το ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96 της μεγάλης εκείνης ημέρας. Οταν η Αναγέννηση ήταν Αναγέννηση…