Για μία ακόμη φορά η κοινωνία του Παλαμά απέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη, την ευαισθησία, την κοινωνική συνείδηση και την ανιδιοτέλεια που την διακρίνει, συμμετέχοντας μαζικά στην  αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πολιτιστικού κέντρου Παλαμά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις κτλ.).

   Ήταν η 45η αιμοδοσία (έκτακτη) από την ίδρυση του συλλόγου στην οποία προσήλθαν περίπου 80 συμπολίτες μας, κάνοντάς την να μοιάζει με τακτική και στο πνεύμα των Άγιων Ημερών χάρισαν ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο τόσο στον εαυτό τους όσο και σε πολλούς συνανθρώπους τους! 

     Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η αιμοδοσία διήρκησε πολύ περισσότερο απ’ ότι συνήθως!. Τελικά συλλέχθηκαν 65 πολύτιμες φιάλες αίματος (καθώς κάποιοι αιμοδότες, για διαφόρους λόγους, δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν) οι οποίες θα τονώσουν τα αποθέματα αίματος στο Γ.Ν. Καρδίτσας, τα οποία  λόγω της πανδημίας που δοκιμάζει και τη χώρα μας εδώ και καιρό έχουν μειωθεί κατά πολύ!

  Εξαιρετικά σημαντικό και ελπιδοφόρο στοιχείο οι πολλοί νέοι αιμοδότες (στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά) που έδωσαν αίμα και καθιστούν βέβαιο πλέον με την παρουσία τους το αίσθημα ότι το λειτούργημα αυτού του συλλόγου θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη!

  Δεν μπορούμε να μην εξάρουμε για ακόμη μια φορά την εκπληκτική δουλειά που γίνεται από τα παιδιά της επιτροπής νέων αιμοδοτών του Σ.Ε.Α. Παλαμά!. Η παρουσία πολλών νέων παιδιών στην αιμοδοσία είναι κυρίως αποτέλεσμα της ενημέρωσης και της παρότρυνσης που γίνεται από τα μέλη της επιτροπής. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Στόχος μας είναι σύντομα κάποια από αυτά να αποτελέσουν και τη βάση του Δ.Σ.!

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που παραβρέθηκαν στην αιμοδοσία, εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπό τους, μίας και το αίμα ούτε παράγεται αλλά ούτε και αντικαθίσταται, παρά μόνο προσφέρεται!

  Ευχαριστούμε επίσης πολύ το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Για ακόμη μια φορά ήταν άψογοι!.

*  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά αποτελούμενη από τον Σπύρο Μπενέκη -αντιπρόεδρο, την Ευαγγελία Ράγια -ταμία και τα μέλη επιτροπής νέων αιμοδοτών Κωνσταντίνο Παπαντίνα και Κωνσταντίνο Μπούτα, πραγματοποίησαν την τελευταία κοινωνική δράση προσφοράς σε συμπολίτες μας (μαγείρεμα και διανομή φαγητού σε άτομα που σιτίζονται στο Σπίτι της Αγάπης του Παλαμά). Τα τρόφιμα αγοράστηκαν με χρήματα του συλλόγου. Επίσης, θα μοιραστεί φαγητό και την ημέρα των Φώτων.

Ευχόμαστε σε όλους 

 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Αλέξανδρος  Γκαζούνης     –     Ο Γεν. Γραμματέας Ευάγγελος Τρουβάς