Στη χαραυγή κάθε χρονιάς κι αφού έχει ολοκληρωθεί ο απολογισμός της προηγούμενης, δημιουργούνται πάντα οι προσδοκίες για ένα νέο ξεκίνημα…
Στην περίπτωσή μας, με όσα απίθανα έχουν συμβεί στη ζωή μας το 2020, η ανάγκη να ευχηθούμε είναι ακόμη μεγαλύτερη, μόνο που αυτή τη φορά, ξεκινάμε από εκείνα που θεωρούσαμε δεδομένα και αυτονόητα!

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα της και πέρα από τον τραγικό απολογισμό σε απώλειες της ζωής συνανθρώπων μας, σε τρομερά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, έχει ανατρέψει άρδην την καθημερινότητά μας.
Σ’ ο,τι αφορά τον αθλητισμό, έχουν μπει στον “πάγο” τα πάντα και βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου το πρώτο ζητούμενο πλέον για όλους τους εμπλεκόμενους δεν είναι να επιτευχθούν προσωπικοί και συλλογικοί στόχοι, αλλά να δοθεί η δυνατότητα να κάνουν αυτό που αγαπούν!

Στην πιο περίεργη είσοδο της νέας χρονιάς, η μεγάλη προσδοκία έχει να κάνει με την επιστροφή στη δράση! Από τις 7 Νοεμβρίου έχουν να πατήσουν στους αγωνιστικούς χώρους οι αθλητές, καθώς τότε επιβλήθηκε και επίσημα το δεύτερο καθολικό Lockdown με αφορμή το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει και τη χώρα μας…

Μάλιστα το γεγονός ότι ο Νομός μας, μετά τον καταποντισμό της Αναγέννησης τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχει εκπρόσωπο στις επαγγελματικές κατηγορίες, έχει οδηγήσει σε μια πλήρη “νέκρωση” των πάντων! Δεν κινείται φύλλο και για πρώτη φορά στην ιστορία (όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν είχε παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο ούτε σε έκρυθμες κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις της Ελλάδος, ούτε καν στην κατοχή και στον πόλεμο!), καθώς όλα τα σωματεία σε όλα τα αθλήματα είναι απενεργοποιημένα!

Οι αθλητές βιώνουν μια πρωτοφανή περίοδο όπου δεν μπορούν να συνυπάρξουν και να προπονηθούν επαρκώς, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ήδη χάσει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν προ της διακοπής! Αυτό όμως, στην προκειμένη περίπτωση, μοιάζει και είναι το λιγότερο, καθώς προκύπτουν άλλα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, όπως αυτό του βιοπορισμού για πάρα πολλούς που ανήκουν κυρίως στο δυναμικό συλλόγων εθνικών κατηγοριών.

Η Γ’ Εθνική, για παράδειγμα, υποτίθεται είναι μια ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά πολύς κόσμος (προπονητές, εργαζόμενοι, γυμναστές αθλητές κλπ), ζουν μέσα απ’ αυτή τη δραστηριότητα!
Οι διοικήσεις από την άλλη έχουν ξοδέψει ένα σωρό χρήματα από το περασμένο καλοκαίρι και βλέπουν να πάνε χαμένα, ενώ για τους φιλάθλους, δεν το συζητάμε, θ’ αργήσουν πολύ να ξαναζήσουν τη συμμετοχή τους δια ζώσης σε αθλητικά γεγονότα!

Η Αναγέννηση, είναι μία από τις ομάδες που έχουν πληγεί πάρα πολύ απ’ αυτή την κατάσταση. Κυρίως γιατί από το καλοκαίρι και μετά μπήκε σ’ έναν σχεδιασμό με υψηλούς στόχους και με λειτουργία επαγγελματικής ομάδας που επιδιώκει τον πρωταθλητισμό και την άνοδο! Ολα πήγαν “περίπατο” πριν καλά καλά συμπληρωθούν τέσσερις αγωνιστικές!

Το ματς με τον Αετό Μακρυχωρίου που μάλιστα κρίθηκε με δραματικό τρόπο στο φινάλε, ήταν το τελευταίο που έδωσαν οι “κιτρινόμαυροι” που το χει η μοίρα τους τα τελευταία χρόνια να πέφτουν σε μακρά διαστήματα απραξίας… Ας ελπίσουμε ότι το “φως” που φάνηκε με την τηλεδιάσκεψη της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου, να έχουμε σύντομα τις προϋποθέσεις για επανέναρξη της αθλητικής δράσης… Να ξαναδούμε, δηλαδή τη μπάλα να κυλάει στο χορτάρι που τόσο μας έχει λείψει…
Θ.Κ.