Ήπιος καύσωνας σήμερα ξεκινά σε όλη την Ελλάδα με την εξσθένηση των μελτεμιών. Στο θεσσαλικό κάμπο αναμένονται θερμοκρασίες που θα φτάσουν και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα στη Λάρισα σήερα η μέγιστη θα είναι στους 36 βαθμούς Κελσίου, αύριο στους 37 με 38 βαθμούς, την Τετάρτη στους 38 με 39 και το σκηνικό των υψηλών θερμοκρασιών θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακη σε όλη τη Θεσσαλία.

Η αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα (29/6)

Καλοκαιρινός αναμένεται να είναι καιρός σε όλη την χώρα τη εβδομάδα που διανύουμε, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 37, 38 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και 39, δημιουργώντας ένα «μίνι» καύσωνα, μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι ελάχιστες θερμοκρασιακές τιμές αναμένεται να κατεβαίνουν αρκετά κατά την διάρκεια της νύχτας.

Από τις επόμενες ημέρες, πολύ θερμές αέριες μάζες από περιοχές της βόρειας Αφρικής, θα αρχίζουν να πλησιάζουν την χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη τη νότια Ευρώπη.

Αίθριος καιρός και μόνο στα ορεινά κυρίως της δυτικής χώρας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρ

Εβδομάδα μίνι καύσωνα- στους 36 η μέγιστη σήμερα στη Λάρισα, 39 τη Τετάρτη