Με εντολή για πιστώσεις αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου κινούνται οι διοικητικοί του Οργανισμού Πληρωμών όσον αφορά τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα του 2019, που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους στο Νομό Καρδίτσας.

Πρόκειται για ένα ποσό περίπου στα 120 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αφορά την προκαταβολή για τη Βιολογική Γεωργία, τη Βιολογική Κτηνοτροφία, το Κομφούζιο, τις Σπάνιες Φυλές, τους Ορυζώνες, την Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσα και τη Μείωση Νιτρορύπανσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διορθώσεις και οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, οι απογραφές των αιγοπροβάτων στο Μητρώο έγιναν, ενώ και όσες ενστάσεις αξιολογήθηκαν θα μπουν στην πληρωμή.

Μάλιστα, φαίνεται πως η φετινή πληρωμή θα γίνει νωρίτερα από πέρυσι και μέσα στο στόχο και συνάμα την κοινοτική υποχρέωση, να έχει κλείσει πριν τις 30 Νοεμβρίου, προς αποφυγήν καταλογισμών στη χώρα μας.

14χίλιαρο

Toυς πίνακες με τα αποτελέσματα αξιολόγησης των φακέλων για τους δικαιούχους ετους υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» δημοσιοποίησαν όλες οι Περιφέρειες. Στόχος των αρμοδίων είναι η πρώτη πληρωμή να γίνει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Γίνεται γνωστό ότι η εξόφληση των παραγωγών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα γίνει σε δυο δόσεις.

Η πρώτη θα αφορά το 70% της συνολικής ενίσχυσης των 14.000 ευρώ, δηλαδή 9.800 ευρώ και η δεύτερη 4.200 ευρώ, η οποία και προβλέπεται να γίνει εντός της τετραετίας δέσμευσης του παραγωγού.