Την παραίτησή του υπέβαλε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Πατέρας, πριν ακόμη αναλάβει επίσημα τη θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Πατέρα.

Ο διορισμός του 80χρονου Κ. Πατέρα είχε προκαλέσει αντιδράσεις για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή του αλλά και για την ηλικία του.

Με Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε η αποδοχή της παραίτησης:

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Σενάρια, μιας και ακόμη δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ, δείχνουν ότι νέα διοικητής πιθανώς να οριστεί η Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πατέρας ήταν πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.
Είναι εκπαιδευτικός, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος χριστιανικών σωματείων, μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, μέλος συλλόγου φοιτητών στην Αγγλία και μέλος του σωματείου των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Νταντί στη Σκωτία.