ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Κατατίθεται  για συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Όπως θα έχετε πληροφορηθεί απο διάφορα δημοσιεύματα, περιλαμβάνει πολλά κι ενδιαφέροντα. Τα όρια της ηλικίας στη διοίκηση των ομοσπονδιών αλλά και την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου.

Ένας ακόμη υφυπουργός Αθλητισμού, ένα ακόμη αθλητικό νομοσχέδιο δηλαδή! Από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας να παρακολουθεί τα αθλητικά δρώμενα της χώρας, συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης έχουμε και από μία… μεταρρύθμιση!

Από τις τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις… πιάστηκε η μέση μας και πάθαμε λουμπάγκο! Τέλος πάντων, αυτά τα χουμε ξαναπεί και δεν αφορούν μόνο στον αθλητισμό. Το ίδιο συμβαίνει στην παιδεία, στην υγεία, σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής.

Πάμε να δούμε λίγο την αναδιάρθρωση. Είναι γεγονός ότι αυτό το έκτρωμα που δρομολόγησε ο προηγούμενος υφυπουργός Αθλητισμού με τρεις εθνικές επαγγελματικές κατηγορίες και μία ερασιτεχνική που άλλα ονόματα φέρουν κι άλλα είναι, πρέπει ν’ αλλάξει το ταχύτερο!

Το ζήτημα, βέβαια, είναι τι θα περιλαμβάνει η νέα αναδιάρθρωση και κυρίως πόσο αυτή θα… διαρκέσει μέχρι να έλθει η επόμενη! Αν υπήρχε μια σοβαρή πολιτεία που θα είχε συνέχεια στο νομοθετικό έργο κι αν οι παράγοντες που διοικούν τις ομάδες έβλεπαν επίσης σοβαρά την παρουσία τους στο χώρο, θα καθόριζαν ένα μόνιμο πλαίσιο και δεν θα συζητούσαμε τώρα για τέτοια πράγματα.

Επειδή όμως δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, κινούμαστε ανάλογα με τα συμφέροντα που κυριαρχούν κάθε φορά! Ο Βασιλειάδης δρομολόγησε αναδιάρθρωση ώστε να πάρουν προεκλογικά λεφτά οι ΠΑΕ της Β’ και της Γ’ Εθνικής από την ΕΡΤ, ο Αυγενάκης καταθέτει νομοσχέδιο για να ελέγχουν οι φίλοι του τις ομοσπονδίες και κυρίως την ΕΠΟ.

Έτσι πορευόμαστε από τότε που βγήκε ο ήλιος! Οχι του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο κανονικός! Αυτή η δουλειά γίνεται ανα τετραετία και μπορεί και πιο νωρίς αν έχουμε τίποτα κόντρες, ανασχηματισμούς και αλλαγές προσώπων στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Άρα και από τη νέα αναδιάρθρωση των κατηγοριών που θα δρομολογήσει ο Αυγενάκης, δεν περιμένουμε κάτι το διαφορετικό. Ακόμη κι αν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ακόμη κι αν δρομολογηθεί ένα σύστημα διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων αξιόλογο και σοβαρό, δεν θα χουμε αποτέλεσμα διότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το αλλάξουν πάλι!

Θα έλθει ο επόμενος υπουργός και με βάση τους νέους συσχετισμούς προσωπικών συμφερόντων που θ’ αναπτυχθούν, θα δρομολογήσει αναλόγως τις καινούργιες… μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις! Και η δουλειά θα συνεχίζεται μεχρι να σβήσει ο ήλιος! Οχι του ΠΑΣΟΚ είπαμε, ο κανονικός…!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Η πανδημία πέραν όλων των άλλων αποτελεί το βούτυρο στο ψωμί για να επιβληθούν πολλές “ομορφιές” στην πλάτη του κόσμου! Θα κόβεται και θα ράβεται στα μέτρα εκείνων που κρατάνε το μαχαίρι και το καρπούζι! Στο μεταξύ κυλάμε όλο και παρακάτω σ’ ο,τι αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα!

Όποτε του… καπνίσει!
Υπό συνθήκες προ κορωνοϊού, θα ήταν είχε γίνει το “έλα να δεις” αν καταπατούνταν το σύνταγμα με απαγόρευση συναθροίσεων κατα πως βολεύει την εκάστοτε εξουσία! Τώρα, μπορεί να βγαίνει ο αρχηγός της αστυνομίας όποτε του “καπνίσει” (ή όποτε του σφυρίξουν για ν’ ακριβολογούμε!) και να λέει ότι από την “τάδε μέχρι τη δείνα ημερομηνία, θα είστε υπό καθεστώς “απαγόρευσης”!

Μέσα όλοι!
Όπως καλή ώρα συνέβη τώρα που βγήκε και επέβαλε απαγόρευση των διαδηλώσεων, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι λοιμωξιολόγοι διότι μπροστά μας έχουμε νομοσχέδια να περάσουμε και αναμένονταν αντιδράσεις από υγειονομικούς, από φοιτητές, από εργαζόμενους και πάει λέγοντας! Μέσα όλοι λοιπόν, γιατί… κινδυνεύετε από κορωνοϊό!!!

Στο νόημα
Ηρθε δηλαδή και “κάθισε” μια χαρά αυτός ο κορωνοϊος για να ισοπεδωθεί το σύμπαν! Με το που θα καταλαγιάσει το πράγμα σ’ ο,τι αφορά την πανδημία, θα έχουμε περάσει σε μια άλλη κοινωνία που δεν θα είχε καμία σχέση ούτε καν μ’ αυτή που είχαμε τον περασμένο Μάρτιο! Νομίζω ότι σιγά σιγά αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται και να μπαίνουν στο νόημα όλο και περισσότεροι…

Όταν σβήνουν τα φώτα

Στη συνέντευξη που παραχώρησε προχθές το βράδυ στον Χατζηνικολάου η Σοφία Μπεκατώρου είπε μια πολύ μεγάλη αλήθεια. “Όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, τότε αρχίζει ο πολυ μεγάλος και δύσκολος αγώνας για μένα”.

 Εχει απόλυτο δίκιο. Διότι η δημοσιότητα που πήρε η καταγγελία της ήταν και μια ασπίδα προστασίας. Οι έχοντες λερωμένη τη φωλιά τους λουφάζουν και ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο όταν οι προβολείς στρέφονται αλλού! Και τότε που είναι που θέλεις πολλά κότσια για να τους αντιμετωπίσεις. Το καλό είναι ότι η Σοφία φαίνεται να τα διαθέτει!