Τρεις εβδομάδες μετά την πλημμύρα που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές και η πόλη της Καρδίτσας, αλλά και τα χωριά, προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από το ισχυρό σοκ.

Οι ζημιές που άφησε στο πέρασμά του ο «Ιανός» είναι ανυπολόγιστες με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να ζητούν να… τρέξουν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων.

Την ίδια ώρα, το πρόβλημα της λάσπης και των φερτών υλικών είναι ακόμη έντονο τόσο στην πόλη της Καρδίτσας, όσο και στα χωριά που επλήγησαν.

Φορτηγά καθημερινά κουβαλούν εκατομμύρια τόνους λάσπης, φερτών υλικών και άχρηστων συσκευών, επίπλων, μουχλιασμένων ρούχων που έχουν σαπίσει από τις λάσπες και τα νερά, καθώς και προϊόντα, εμπορεύματα και εξοπλισμό από καταστήματα. Eίναι ενδεικτικό, όπως τονίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων μεταφέρθηκαν στην ΠΑΔΥΘ απορρίματα 10 μηνών!

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στις συνοικίες των Καμινάδων, στους Ζαχαριώτες και την οδό Σαμαροπούλου, ενώ υπολογίζεται πως έχουν γκρεμιστεί περισσότερα από 150 πλίθινα σπίτια.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε πως η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να επαναφέρει την κανονικότητα, είναι συνεχής.

«Συνεχίζουμε παρά τις πολλές δυσκολίες που παρουσιάζονται κάθε μέρα. Επιχειρούμε σε δεκάδες σημεία της πόλης βελτιώνοντας σταδιακά την κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας.