Να μην μείνει απότιστο κανένα χωράφι στην έναρξη της αρδευτικής περιόδου, εξαιτίας των ζημιών που έχουν υποστεί τα αρδευτικά δίκτυα των ΤΟΕΒ, από το πέρασμα του «Ιανού», ζητά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα», εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ, υπογράμμισαν ότι η ομοσπονδία έγκαιρα και επανειλημμένα είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την άρδευση, ενώ μετά το Πάσχα, προτίθεται να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς για το συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα, εντείνεται ο προβληματισμός για την καθυστέρηση που καταγράφεται στην εξέταση των ενστάσεων που υπέβαλαν οι πληγέντες αγρότες, επί των πορισμάτων του ΕΛΓΑ.

Η ομοσπονδία ζητά την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας των επανελέγχων για την καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων.

Επίσης, με τις ενστάσεις να εκκρεμούν, ζητά να πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος, οι βαμβακοπαραγωγοί που «κόπηκαν» επειδή δεν έπιασαν το «πλαφόν» στην παραγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΟΑΣΚ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση για την πρωτομαγιά που διοργανώνουν στις 11 το πρωί της 6ης Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία σωματεία, σύλλογοι και φορείς του Νομού.