Συνεχείς  είναι οι παρεμβάσεις και η εκστρατεία ενημέρωσης στους κατοίκους του ορεινού όγκου του Νομού Καρδίτσας από την “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Αγραφα” σχετικά με τις επιπτώσεις από τη σχεδιαζόμενη δημιουργία αιολικών πάρκων.

Εκτός από τη συμμετοχή στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που έγινε στον Τύμπανο στα πλαίσια των αντιδράσεων για την τσιμεντοποίηση των Αγράφων, τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί από μέλη της Συνέλευσης μια σειρά παρεμβάσεων για την ενημέρωση των κατοίκων στο Καροπλέσι και στην Αργιθέα.

Σε περιοχές που δεν έχουν ξεκινήσει καν εργασίες αποκατάστασης από τις καταστροφές του “Ιανού”, πραγματοποιούνται με ταχείς ρυθμούς εργασίες για την εγκατάσταση υδροηλεκτρικών φραγμάτων και φαραωνικών αιολικών πάρκων που πέρα από το γεγονός ότι θ’ αλλοιώσουν εντελώς τη φυσιογνωμία του τόπου, θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής.

Με επιδοτήσεις που προκύπτουν από τη φορολογία του κόσμου, τις οποίες καρπώνονται συγκεκριμένα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται δημόσια και ελεύθερη γη, παρά τις αντιδράσεις και τα “όχι” της κοινωνίας που έχουν εκφραστεί με πολλές μορφές.

Στην αναφορά της σχετικά με τις τελευταίες παρεμβάσεις η “Ανοιχτή Συνέλευση”, πέραν όλων των άλλων, απαιτεί άμεση παύση των εργασιών στον Τύμπανο και καταγγέλει για μία ακόμη φορά τη στοχοποίηση και τις διώξεις μελών της με συνεχείς κλήσεις από τις αστυνομικές αρχές.

Επίσης καλεί όλο τον κόσμο σε επαγρύπνιση, καθώς μόνο η συλλογική μαζική δράση θα σταματήσει αυτό που σχεδιάζεται.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Ο αγώνας για την υπεράσπιση των Αγράφων δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος, είναι δίκαιος και αναγκαίος. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές, κάτω τα χέρια από τα Αγραφα. Αμεση παύση των εργασιών στον Τύμπανο.

Απέναντι στην κρατική καταστολή και τη βία, οι αγώνες μας θα νικήσουν. Λεηλατούν τη φύση, σπέρνουν τρομοκρατία, αγώνας για τη γή και την ελευθερία”.