Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στην περιοχή

Τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σιτηρών σε όλη την έκταση του Δήμου Σοφάδων, από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου επιβεβαίωσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ  που επισκέφτηκε την Παρασκευή την περιοχή.

Το μέγεθος των ζημιών φάνηκε ακόμη περισσότερο με την άνοδο της θερμοκρασίας ενώ υπολογίζεται ότι εκτεταμένη καταστροφή υπάρχει σε περισσότερα από 100.000 στρέμματα σιταριού, μιας και φέτος καλλιεργήθηκαν περισσότερες εκτάσεις.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλης Λιόντος, ο Επόπτης του ΕΛΓΑ στο Ν. Καρδίτσας κ. Στέφανος Παπαναστασίου, συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Εκίζογλου και παραγωγών.

Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν σημαντικές ζημιές και την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Σοφάδων θα προβεί σε αναγγελία ζημιάς ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των δηλώσεων από τους πληγέντες παραγωγούς.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σοφάδων όπου ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος ζήτησε άμεσα αποτύπωση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο φυτικό κεφάλαιο και αποζημιώσεις χωρίς χρονοτριβές προκειμένου να στηριχθεί η τοπική παραγωγή και οικονομία σε ένα κομβικό στάδιο της αγροτικής παραγωγής

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Εκίζογλου ζήτησε την άμεση εκτίμηση ζημιών, ούτως ώστε όλοι οι πληγέντες παραγωγοί να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και δίκαια τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα στους παραγωγούς σε μία δύσκολη καλλιεργητική χρονιά που ξεκίνησε με τις πλημμύρες του Ιανού. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ προκειμένου η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσής τους να γίνει το συντομότερο».