Το αερόστατο «αναχωρεί» αύριο το απόγευμα από την Πλατεία της Καρδίτσας, με προορισμό τη Λ. Πλαστήρα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο θα υψωθεί με αερόστατο την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στον παραλίμνιο χώρο κάτω από το γήπεδο της Πεζούλας, στη λίμνη Πλαστήρα.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Με πρωτοβουλία του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας, το συγκεκριμένο αερόστατο θα σηκωθεί αύριο το απόγευμα (περίπου στις 6μμ) από την Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας με προορισμό τη Λίμνη Πλαστήρα.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Λ. Πλαστήρα θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 10.15. πμ με δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες των εθνικών αγώνων, στον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Μορφοβουνίου. Ακολουθεί ομιλία του δημάρχου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, χαιρετισμός επισήμων και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Έπειτα θα ξεκινήσει πομπή με επικεφαλής την προ- επαναστατική σημαία των Αγράφων, την οποία είχαν ως σύμβολο οι κλέφτες των Αγράφων από τις πρώτες δεκαετίες του 17ου αιώνα, μέχρι την Επανάσταση του 1821. Η σημαία θα υψωθεί στην ιστορική τοποθεσία «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, όπου ο Καραϊσκάκης είχε μόνιμο καραούλι, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Οθωμανών.