“Ελεύθεροι άνθρωποι – ελεύθερα Αγραφα”! Το σύμβολο της ελευθερίας, το καταφύγιο κατατρεγμένων και το απάγκιο κάθε ανθρώπου που σέβεται τη ζωή και τη φύση!

Μια μεγάλη κινητοποίηση με πανελλαδικό χαρακτήρα και πολυπληθή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη φορά στον Τύμπανο  όπου εκατοντάδες άνθρωποι βροντοφώναξαν “ΟΧΙ” στην ισοπέδωση και βιομηχανοποίηση των Αγράφων με αιολικά πάρκα ιδιωτών!

Τοπικές συλλογικότητες όπως η Ανοιχτή Συνέλευση Καρδίτσας, το Δίκτυο Προστασίας των Αγράφων, το Συντονιστικό Αγράφων ο Ορειβατικός Όμιλος Καρδίτσας, ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος, το Δίκτυο Προστασίας Ασπροποτάμου Τρικάλων αλλά και άλλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας βρέθηκαν το μεσημέρι στον Τύμπανο όπου ήδη, μεσούσης της πανδημίας, έχει ξεκινήσει η κατασκευή υποσταθμού που θα συνδέει γιγάντιες ανεμογεννήτριες που βάσει σχεδίου θα τοποθετηθούν στις βουνοκορφές!

Επίσης το παρών έδωσε ο δήμαρχος της Λίμνης Πλαστήρα Π. Νάνος.

Για μία ακόμη φορά ο κόσμος διατράνωσε την αντίθεσή του. Κι όσο γίνεται γνωστή σε όλες τις λεπτομέρειες αυτή η επιχείρηση που αφορά στην βιομηχανοποίηση και ιδιωτικοποίηση βουνών και νησιών σε όλη την επικράτεια, τόσο περισσότερο η κατακραυγή δυναμώνει…

Το αφήγημα της “πράσινης ανάπτυξης” και της καθαρής ενέργειας, όχι μόνο δεν πείθει, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη πως επιδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ των πολιτών ιδιωτικές εταιρίες για να ιδιωτικοποιηθούν ουσιαστικά τα βουνά και τη δημόσια ελεύθερη γη.

Με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα για τη φύση, το περιβάλλον και τελικά την ίδια την ποιότητα ζωής.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ οι τοπικες κοινωνίες τόσο με τις διαδηλώσεις του κόσμου, όσο και με τις γνωμοδοτήσεις των φορέων, έχουν διατρανώσει τη διαφωνία τους, οι εργασίες προχωρούν.

Στη διαδήλωση που είχε μεγάλη συμμετοχή και δυναμική καταγγέλθηκε επίσης η συστηματική δίωξη ανθρώπων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Οι φωτογραφίες είναι από την σημερινή κινητοποίηση.