Αγρότες – κτηνοτρόφοι

Πάρτε μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 2 Οκτώβρη και ώρα 10.30’ πμ στη Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, που οργανώνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία. 

Για να παλέψουμε, μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ενάντια την πολιτική που αρπάζει από όλους εμάς τ’ αποτελέσματα του μόχθου μας και τα προσφέρει πεσκέσι στους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες,  για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Εκτιμούμε πως μόνο μέσα από τον κοινό αγώνα, την κοινή δράση αγροτών, εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να έχουμε κέρδη και να υπάρξουν λύσεις στα αιτήματα που έχουμε και κυρίως να δοθεί προοπτική στον αγώνα μας, μπορούμε να αγωνιστούμε  ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της  ΕΕ που μας καταστρέφουν.

Μόνο μέσα από τον συλλογικά οργανωμένο αγώνα και τη συμμετοχή, υπήρξαν και θα υπάρξουν αποτελέσματα, έστω κάποιων κατακτήσεων ή το φρενάρισμα κάποιων μέτρων που έχουν στα συρτάρια τους.

Μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που αφορούν στην δικιά μας επιβίωση αλλά και στη διαβίωση του λαού μας.

Να απαιτήσουμε:  

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος και ένα εισόδημα για να ζήσουμε με άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος και σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά
  • μείωση του κόστους παραγωγής, με φτηνά αγροτικά μέσα και εφόδια  και την κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβάλλονται στους παραγωγούς, κλπ. 

Την πορεία του ξεκληρίσματος, της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης που έχουν προδιαγράψει για μας η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που είναι οι αντίπαλοί μας, δεν θα την αποδεχτούμε. Κολίγοι του 21ουαιώνα δε θα γίνουμε.  Μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών, θα σηκώσουμε, αγωνιστικό τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή,  καμία ανοχή! 

Να μη τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί.

Όλοι μαζί να  σταματήσουμε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή.

Αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.

Οργανώνουμε την πάλη μας με νέους Αγροτικούς Συλλόγους.

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!