Επένδυση, συνολικού ύψους 255 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Συνοχής για την κατασκευή του τρίτου τμήματος (Λαμία – Ξυνιάδα) του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η σύνδεση μεταξύ Λαμίας και Ξυνιάδας θα ολοκληρώσει το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65, συνδέοντας έτσι τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και της δυτικής Θεσσαλίας με το κεντρικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων».

Η Επίτροπος αρμόδια για θέματα συνοχής και μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, δήλωσε επ’ αυτού «Το έργο αυτό αποτελεί απτή απόδειξη ότι η ΕΕ συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση των υποδομών στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες, επιχειρήσεις και τουρίστες θα επωφεληθούν από τη νέα σύνδεση».

Συμπληρώνει ότι, «ο αυτοκινητόδρομος θα προωθήσει την οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αυξάνοντας τα εισοδήματα στην περιοχή.

Το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβρη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το υπό κατασκευή νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών.