Συνεχίζοντας τις χρήσιμες και απαραίτητες επαφές με διάφορους θεσμούς, ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου συναντήθηκε με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας κα. Βαϊοπούλου Μαρία. 

Στη συνάντηση τέθηκε από την πλευρά του Δημάρχου το σύνολο των υποθέσεων που απασχολούν την Αργιθέα για τα μνημεία της. Ξεχωριστή αναφορά έγινε για τη σπουδαιότητα της συντήρησης και της αξιοποίησης του τεράστιου αρχαιολογικού, ελληνιστικού, βυζαντινού και νεότερου πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό του Αυγούστου του 2018 στα μοναστήρια  και τις εκκλησίες της Αργιθέας. Ο Δήμαρχος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών και συμφώνησε σε συνεργασία με την υπηρεσία να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές και άλλες αγκυλώσεις. 

Επίσης, στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκε η οργανωμένη προσπάθεια για την ανάδειξη του Μουσείου Ανθηρού και αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές ενέργειες.

Συμφωνήθηκε, τέλος, να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάδειξη των μνημείων και γενικότερα των πολιτιστικών πόρων της Αργιθέας. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης από την πλευρά του Δήμου η Αντιδήμαρχος Όλγα Κορλού και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γραμμένος.