Από χθες το βράδυ βρέχει στη Θεσσαλία, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβληματα από την επέλαση της κακοκαιρίας Μπάλλος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια όλης της σημερινής ημέρας στην περιοχή, ενώ μεγαλύτερη -ένταση αναμένεται να έχουν στα ορεινά της δυτικής Θερσσαλίας, την Ελασσόνα και τα παράλια της Λάρισας και στο Ανατολικό Πήλιο.

Στους δήμους Ζαγοράς- Μουρεσίου και Αγιάς που επλήγησαν και από την πρόσφατη καοκαιρία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, ανέφερε ο κ. Τακούδης καθώς τα ρέματα παραμένουν φουσκωμένα και το έδαφος υγρό και σαθρό, ενώ ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί κατολισθητικά φαινόμενα. Αξίζει αν τονιστεί ότι το δήμο Ζαγοράς επισκέπτονται σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρήστιος Τριαντόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Αντρεάς Λυκουρέντζος.

Στην πόλη της Λάρισας βρέχει από χθες το απόγευμα χωρίς να έχουν υπάρξει προβλήματα, ενώ βροχερός είναι ο καιρός αυτή την ώρα σε όλες τις πολεις τη Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη το ύος της βροχόπτωσης αυτή τη φορά θα είναι μεγαλύτερο σε αρκετές περιοχες σε σχέση με την προηγούμενη κακοκαιρία, ενώ ένα νέο χαρακτηριστικό είναι πως από το Σάββατο που θα έχουμε ύφεση και θα επικρατήσει ξαστεριά, θα έχουμε και βουτιά στη θερμοκρασία, με τις ελλάχιστες να πέφτουν κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, καθώς έχουμε και επικράτηση βορείων ανέμων, μετά τους νοτιάδες που φέρνουν αυτές τις βροχές.

Τέλος δεν απαοκλείται στα βόρεια ορεινά της Θεσσαλίας (Χάσια, Όλυμπο) να έχουμε χιονοπτώσεις σε υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα.