Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς διαβούλευση εν μέσω πανδημίας και το θέμα της τοποθέτησης καμερών στα δημοτικά σχολεία, τέθηκαν επί τάπητος στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, παρουσία και του Πρόεδρου της ΟΛΜΕ, κ. Θεόδωρου Τσούχλου.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ βρέθηκε χθες στην Καρδίτσα, ενημέρωσε τους καθηγητές για τις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν, ενώ ζήτησε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Τσούχλος, τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας υπέστη στρατηγική ήττα μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να επιβάλει κάμερες και μικρόφωνα εντός των σχολικών αιθουσών.

«Μέτρο ανεφάρμοστο, επικίνδυνο, αντιπαιδαγωγικό που απέρριψε συλλήβδην το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ και πρόσθεσε: «Διεκδικούμε αύξηση δαπανών για την παιδεία και νέα αύξηση των επιδοτήσεων σε κάθε σχολική επιτροπή. Αυτό που μας προβληματίζει είναι η έλλειψη διαλόγου με την Υπουργό Παιδείας και η αφωνία της. Μαθαίνουμε τα πάντα από τα μέσα ενημέρωσης» υπογράμμισε.

Κάλεσε την Υπουργό Παιδείας να ξεκινήσει ειλικρινής και δημοκρατικός διάλογος, για τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας κ. Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο «Ν.Α.», τόνισε πως την περίοδο της πανδημίας «έτρεξαν» πολλά θέματα, εξελίξεις οι οποίες προβλημάτισαν και για τον χρόνο που αυτές δρομολογήθηκαν, αλλά και ως ένα βαθμό για το περιεχόμενό τους.

«Το πολυνομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση σε έναν χρόνο ακατάλληλο για εμάς την περίοδο της πανδημίας.

Η τηλεμετάδοση των μαθητών με την τοποθέτηση καμερών είναι ένα θέμα αιχμής για την εκπαίδευση διότι άπτεται προσωπικών δεδομένων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από την πρώτη στιγμή ξεσήκωσε το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, ενάντια σε αυτή την κίνηση που δρομολόγησε το Υπουργείο Παιδείας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά. Πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας από εδώ και πέρα, μέσα από τη συσπείρωση του κλάδου» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως Καρδιτσιώτες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν χθες στην πανθεσσαλική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ενώ αντιπροσωπεία τους ενημέρωσε για τα αιτήματα τον περιφερειακό διευθυντή Γ. Δοδοντσάκη.