Πριν 30 χρόνια οι κάτοικοι του χωριού μου αποφάσισαν να δώσουν 700 στρέμματα γης για να γίνει η Βιομηχανική Ζώνη Καρδίτσας.Οι τότε Αρμόδιοι έπεισαν τους κατοίκους του χωριού μου πως θα γίνουν εργοστάσια και θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη στο χωριό και στη γύρω περιοχή με την προοπτική ότι το 80% των εργατών θα προέρχονται από τους Γοργοβιτες. Έτσι πείστηκαν και συμφώνησαν να σωθεί η κοινοτική γη των 700 στρεμμάτων,την οποία αν την εκμεταλλευόταν η κοινότητα και ενοικιαζε τα χωράφια με το ποσό π.χ.των (30) τριάντα ευρώ θα διαχειριζόταν ένα ποσό κοντά στις 20000 το χρόνο για τις ανάγκες του χωριού. Και όπως καταλαβαίνετε με αυτό το ποσό το χωριό θα ήταν σε πιο καλή κατάσταση από ότι τώρα. Πάμε στο σήμερα.Αυτη τη στιγμή στη ΒΙΠΕ βρίσκονται 2 εργοστάσια.

Η CARWOOD και η ACTUS.Επισης λειτουργούν και 2 μονάδες Υγραερίου Η FGAS και η ZIAKANOS GAS στις οποίες εργάζονται 15 άνθρωποι από το χωριό μου.Ακουμε και διαβάζουμε τόσες μέρες σε ΜΜΕ και Εφημερίδες ότι έχουν επιλέξει τη ΒΙΠΕ Γοργοβιτων για Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Σκεφτείτε σε μια κοινωνία 380 ατόμων να εγκατασταθούν 1250 μετανάστες από τους οποίους οι 1100 είναι λαθρομετανάστες, αγνώστου προελεύσεως, και οι υπόλοιποι πραγματικοί πρόσφυγες που έφυγαν από τη χώρα τους λόγω πολέμου.

Οπότε κύριοι Αρμόδιοι μήπως είναι καλύτερα να τηρηθεί ο λόγος που είχαν δώσει πριν από 30 χρόνια και να αρχίσουν να γίνονται Εργοστάσια και να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και ανάπτυξης;Κύριοι αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και μην κάνετε λάθη για τα οποία θα πληρώνουν οι κάτοικοι του χωριού μου μια ζωή. Προσπαθήστε να αναπτυχθεί η περιοχή με επιχειρήσεις που θα επενδύσουν πραγματικά και θα βοηθήσουν την κοινωνία του χωριού μου και του Δήμου μου .

Υ.Γ.1 Θα είμαστε αρνητικοί σε όποια προσπάθεια γίνεται ώστε να δημιουργηθεί μια νέα Μόρια στη ΒΙΠΕ. Υ

.Γ.2 Κρατήστε τις υποσχέσεις που έδωσαν οι Τότε Αρμόδιοι πριν από 30 χρόνια για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στη ΒΙΠΕ

Υ.Γ.3 Μην καταδικάζετε ένα ήρεμο χωριό και μια φιλήσυχη κοινωνία να μετατραπεί σε κοινωνία φόβου που οι άνθρωποι θα ζουν μέσα στην αβεβαιότητα.

Φώτης Κων/νος Πρόεδρος Τ.Κ. Γοργοβιτων