ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΙΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ

Τρία νέα κρούσματα μηνιγγίτιδας καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, για να ανεβάσουν με αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ατόμων που νόσησαν μέσα στο 2019.

Πρόκειται για ένα τρίχρονο παιδάκι στην Κρήτη, ένα κοριτσάκι νηπιαγωγείου στην Ηγουμενίτσα και ένα βρέφος έξι μηνών στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για λίγες ημέρες και διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Ευτυχώς, το μικρό παιδί διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του και σήμερα είναι καλά στην υγεία του.

Η Μηνιγγίτιδα Β είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη και ύπουλη νόσος, η οποία δεν κάνει διακρίσεις, εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους γονείς, προσβάλει μωράκια, νήπια και νεαρούς ενήλικες και εξελίσσεται ταχύτατα -μέσα σε μόλις 24 ώρες. Μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει μόνιμες αναπηρίες ή να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση.

Οι γονείς επιβάλλεται να επισκεφτούν τον παιδίατρο και να ενημερωθούν σχετικά με τη νόσο και τη σημασία της πρόληψης, με αφορμή τις επικείμενες ιώσεις του χειμώνα και δεδομένου ότι μέσα στη χρονιά καταγράφηκαν κρούσματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.