Το σκίτσο του συναδέλφου Κώστα Παλαιού είναι από το αρχείο, αλλά πιστεύουμε είναι επίκαιρο όσο ποτέ! Είχε δημοσιευτεί το 2011 για να αναδείξει την επιστροφή της Αναγέννησης στη δράση μετά την περιπέτεια και τον υποβιβασμό από τη Β’ Εθνική…

Ήταν τότε που η ομάδα της πόλης μας είχε πέσει θύμα μιας αχαρακτήριστης μεθόδευσης που την έστειλε δύο κατηγορίες πιο κάτω και διασφάλισε τη συμμετοχή της στη Δ’ Εθνική Κατηγορία (περίοδος 2011-12) την τελευταία στιγμή και το μήνα Οκτώβριο. Ξεκινησε από τότε η μεγάλη αντεπίθεση που χάρισε μέχρι το 2018 διακρίσεις και σπουδαίες στιγμές…

Το ευρηματικό σκίτσο ταιριάζει απόλυτα και με την σημερινή κατάσταση! Η Αναγέννηση (όπως και όλος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός) φαίνεται να βγαίνει από τον… “πάγο” της απραξίας μετά από πέντε ολόκληρους μήνες.
Από το Νοέμβριο που επιβλήθηκε το δεύτερο γενικό lockdown στη χώρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού, είχαν σταματήσει τα πάντα, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά από τότε που υπάρχει οργανωμένο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Η Γ’ εθνική Κατηγορία σταμάτησε στην 4η αγωνιστική με τους “κιτρινόμαυρους” να βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης έχοντας δύο νίκες (Φήκη 2-0, Αετός Μακρυχωρίου Λάρισας 1-0) και δύο ισοπαλίες (Ελασσόνα 2-2, Ατρόμητος Παλαμά 1-1), με δύο βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Καρίτσα.

Η διοργάνωση , καλώς εχόντων των πραγμάτων κι αν δεν έχουμε κάτι συνταρακτικό μέσα στην εβδομάδα, επαναρχίζει την προσεχή Κυριακή 4 Απριλίου και θα διεξαχθει σε έναν γύρο, γεγονός που σημαίνει οτι η τύχη αλλά και η κατάσταση στην οποία συγκυριακά θα βρεθούν οι ομάδες, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Το συγκρότημα της Καρδίτσας ξεκινάει με αγώνα εκτός έδρας στην Κοζάνη κόντρα στον τοπικό (και νεοφώτιστο) Μακεδονικό Φούφα και με δεδομένο ότι η Καρίτσα θα έχει ρεπό θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη για να βρεθεί στην κορυφή.
Αν όλα πάνε καλά και το πρωτάθλημα διεξαχθεί και ολοκληρωθεί με τα καινούργα δεδομένα, ο στόχος θα είναι η άνοδος…