Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο. Ναι επί της αρχής ψήφισαν και οι 158 βουλευτές της ΝΔ ενώ 56 βουλευτές της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Είχαν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία. Το ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί σειρά άρθρων του νομοσχεδίου ενώ το ΚΚΕ ζήτησε να διεξαχθεί και επί της αρχής του.

Σταδιακά επιστρέφει η συγκοινωνία εντός και εκτός Νομού, με τα δρομολόγια στο Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να επανέρχονται σε βάθος ημερών, ακολουθώντας την άρση των μέτρων μετακίνησης. Σε ότι αφορά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Λάμπρο Σιατήρα, τα δρομολόγια θα αρχίσουν να επανέρχονται σταδιακά από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Μάλιστα η ροή επικοινωνίας με περιοχές εκτός Νομού, αναμένεται να εντατικοποιηθεί από τις 18 Μαΐου και μετά, που θα γίνει άρση του μέτρου για τις μετακινήσεις εκτός της Περιφερειακής Ενότητας. Στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για επιβάτες και οδηγούς, ενώ η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όπως πάντως τόνισε ο κ. Σιατήρας από πριν το σύνολο σχεδόν των επιβατών τηρούσε από μόνο του το μέτρο, ενώ σε ότι αφορά τον αριθμό επιβατών προβλέπεται η πλήρωση μέχρι το 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος. Αστικό Όμοια η εικόνα και στο Αστικό ΚΤΕΛ. Όπως ανέ- φερε στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Παππάς, από Δευτέρα θα επανέλθουν τα θερινά δρομολόγια που ίσχυαν πέρυσι και σταδιακά θα ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών, αρχής γενομένης από εκείνους της Γ’ Λυκείου που επιστρέφουν πρώτοι στα θρανία.

Μάσκες υποχρεούνται να φορούν και εδώ επιβάτες και οδηγοί, ενώ για την τήρηση του μέτρου τον εποπτικό έλεγχο έχουν οι αρμόδιες αρχές. Και στα αστικά λεωφορεία προβλέπεται η πλήρωση του 50% των θέσεων για την αποφυγή συνωστισμού. Πάντως σύμφωνα με τον κ. Παππα, για τις διαδρομές που εξυπηρετούνται 2-3 χωριά, υπάρχουν αυξημένα δρομολόγια, ενώ στα λεωφορεία γίνεται άμεση και τακτική απολύμανση.