Με την τήρηση των κανόνων και των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης, άνοιξαν χθες τα καταστήματα οπτικών ειδών στην Καρδίτσα. Τα καταστήματα οπτικών συγκαταλέγονται στο 1ο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων που προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός και είναι από τα πρώτα που άνοιξαν στη χώρα μετά το lockdown.

Οι οπτικοί, όπως σημείωσε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» η υγειονομική υπεύθυνος του κλάδου στο Ν. Καρδίτσας κ. Ειρήνη Καμινιώτη, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους ίδιους και τους πελάτες τους. Με βάση και τις οδηγίες που έχουν λάβει, στα καταστήματα οπτικών ειδών τηρείται αυστηρά η οδηγία για την παρουσία συγκεκριμένου αριθμού πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου που διαθέτει το κάθε κατάστημα.

Οι μάσκες και τα γάντια αποτελούν πλέον το απαραίτητο αξεσουάρ, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση αντισηπτικού υγρού, το οποίο υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο-έξοδο του καταστήματος.

Σε ότι αφορά τη μάσκα, όπως υπογράμμισαν ιδιοκτήτες οπτικών της Καρδίτσας, η χρήση της γίνεται όταν δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας με τον πελάτη (πχ στη χρήση του κορόμετρου που μετράει την απόσταση μεταξύ των κέντρων της κόρης των ματιών) ή όταν κάποιος πελάτης ανήκει σε ευπαθή ομάδα (πχ ηλικιωμένος). Παράλληλα, ο πανελλήνιος σύλλογος έχει δώσει οδηγία στους οπτικούς να μην αφήνουν τους πελάτες να δοκιμάζουν άσκοπα γυαλιά, αλλά να επικεντρώνονται στο προϊόν που χρειάζονται και οι οπτικοί να προχωρούν σε καλή απολύμανση των σκελετών.