Κάτω από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και η ανθρωπότητα, χτύπησε χθες το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Παλαμά.

Με αισιόδοξη διάθεση και χαρά, αλλά με μάσκες και τήρηση των μέτρων που προβλέπονται, τελέσθηκε το πρωί ο Αγιασμός στα σχολεία της περιοχής, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου παρέστη στον Αγιασμό που έγινε στο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ. Ο Αγιασμός τελέστηκε στον αύλειο χώρο των σχολικών μονάδων, παρουσία εκπροσώπων των μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν εντός των αιθουσών. Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Κων. Γιολδάσης, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε κάθε αίθουσα ξεχωριστά.

Ο κ. Σακελλαρίου υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και επέστησε την προσοχή στους μαθητές για τη χρήση της μάσκας και την τήρηση των μέτρων. Πρόσθεσε ότι ειδικά φέτος οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αναλάβουν το δύσκολο έργο της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων με τα οποία ξεκινάει το νέο σχολικό έτος, ενώ στάθηκε στην υπεύθυνη στάση που καλούνται να επιδείξουν οι γονείς, ενημερώνοντας μεταξύ άλλων τα παιδιά τους για τη σημασία και τον τρόπο χρήσης της μάσκας.

Πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει χρέος να είναι δίπλα τους και θα είναι, προσπαθώντας να λύσει κάθε πρόβλημα. Κάλεσε άπαντες να οπλιστούν με υπομονή και ευχήθηκε μια δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία.