Είναι λογικό από χθες το απόγευμα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα μέτρα διά της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, με το κλείσιμο των μπαρ τα μεσάνυχτα, να υπάρχουν αντιδράσεις από τούς επαγγελματίες του χώρου, που βλέπουν τα όνειρά τους για μερική ανάκαμψη μετά το δίμηνο lock down της άνοιξης να συντρίβονται από την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Περισσότερες όμως και πιο δίκαιες είναι εκείνες των επαγγελματιών στα παράλια της Λάρισας. Αφενός γιατί η απόφαση επεκτείνεται σε όλη την ΠΕ Λάρισας, ενώ στη γειτονική Μαγνησία μόνο στο Βόλο, άρα αφήνει απέξω το Πήλιο, που αυτό το καλοκαίρι αγγίζει σε πληρότητα το 100%, αλλά και τα παράλια της Πιερίας και εν προκειμένω τον Πλαταμώνα κυρίως που δρα ανταγωνιστικά στον τουρισμό και τη διασκέδαση σε σχέση με τα παράλια της Λάρισας.
Περιττό να λεχθεί ότι το μέτρο μοιάζει αποσπασματικό, χωρίς μέση αρχή και τέλος , μοιάζει να στοχεύει στην επικοινωνία στη λογική «κάτι πρέπει να κάνουμε» και όχι στην ουσία…
Οι νέοι θα συνεχίσουν να παίρνουν μπύρες από τα περίπτερα τώρα που τα μπαρ είναι κλειστά και να συνωστίζονται σε πάρκα και υπαίθρια πάρτι, όπως γινόταν και στις τελευταίες μέρες του Lock down, αντί να βρίσκονται εντός ελεγχόμενων χώρων όπως τα μπαρ που λειτουργούν υπό το φόβο των αστυνομικών ελέγχων και των προστίμων. Επανερχόμενοι στο θέμα των επαγγελματιών των παραλίων σκεφτείτε κάτω από ποιες αντίξοες συνθήκες λειτούργησαν φέτος.
Έβαλαν όση ρευστότητα τους είχε απομείνει για να ανοίξουν για μισή σεζόν, μετά τις 15 Ιουλίου και βλέπουν πως πριν το δεκαπενταύγουστο επί της ουσίας θα κλείσουν πάλι .
Για να μη μιλήσουμε για εκείνους που λειτουργούν με δανεισμό, ή σε ενοικιαζόμενους χώρους, για τους οποίους το φετινό καλοκαίρι είναι εφιαλτικό… Αναλογιστείτε επίσης πως δύο τρία Σαββατοκύριακα έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ από τις αρχές του καλοκαιριού παραμένουν οδικά αποκομμένοι από τους επισκέπτες της Βόρειας Ελλάδας , χωρίς κόμβο στον Πυργετό για τα παράλια εδώ και πέντε καλοκαίρια και φέτος και χωρίς γεφύρι στα Τέμπη…
Φυσικά εξίσου αγαναχτισμένοι είναι και οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης της Λάρισας. Με έναν αιρετό που μιλούσαμε χθες μας μετέφερε ότι «είναι τέτοια η οργή των επαγγελματιών και των εργαζόμενων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λάρισα που κάνουν λόγο για κοινωνική εξέγερση… Ιδιαίτερα εκείνοι στα παράλια, αλλά και στους περιφερειακούς δήμους πχ Φαρσάλων ή Ελασσόνας ή Αγιάς που ουδεμία σχέση έχουν με τα κρούσματα σε Αμπελώνα και Λάρισα

Τα ερωτήματα λοιπόν των επαγγελματιών της Λάρισας είναι εύλογα μετά τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης, όπως μας τα μετέφερε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων κ. Ηλίας Ευσταθίου:
«Γνωρίζουν καθόλου από αγορά, από επιταγές, από γεωγραφία, αυτοί που εξέδωσαν αυτές τις αποφάσεις. Δηλαδή οι νεολαίοι της Λάρισας που θα διασκεδάζουν στον Πλαταμώνα, δεν θα διασπείρουν εκεί τον ιό και θα τον διασπείρουν μόνο στον Αγιόκαμπο; Έχουν καταλάβει ότι η αγορά στενάζει και η κοινωνία βράζει; Θέλουν τουρισμό στα παράλια της Λάρισας, ή θέλουν να τα «ευνουχίσουν; Υπάρχουμε στο γεωγραφικό χάρτη της κυβέρνησης ή είμαστε «τρύπα στη γεωγραφία» προκειμένου να εξυπηρετούνται μόνο οι παραχωρησιούχοι των διοδίων και να κατευθύνουν τους Λαρισαίους με το ζόρι στον Πλαταμώναή το Πήλιο;»