Εφιαλτική είναι η κατασταση στα Καλογριαννα του δήμου Παλαμά και στα Ορφανά και το Φύλλο, καθώς τα λασπόνερα παραμενουν μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη πλημμύρα της Παρασκευής μέσα σε σπίτια και χωριά, οι δρόμοι ειναι εξαφανισμένοι  και οι κάτοικοι περνούν δύσκολες ώρες, αφού τα νερά δεν λένε να υποχωρήσουν, εφτά μέρες μετά τη συμφορά.

Ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενισχυθούν τα αναχώματα, καθώς οι προβλέψεις της ΕΜΥ κάνουν λόγο για βροχές το Σαββατοκύριακό στην περιοχή και καταιγίδες Τρίτη και Τετάρτη.

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το Φύλλο

Είκόνες αποκάλυψης στα Καλογριαννά , τα Ορφανά και το Φύλλο

Στα Καλογριαννά τα νερά του Πάμισου έφτασαν σε ύψος τα δύο μέτρα μεσα στα σπίτια, όπου οι κάτοικοι, προσπαθούν με κόπο, ξάγρυπνοι, για έβδομη συνεχή ημέρα να διώξουν τις λάσπες από τα σπίτια, έξω από τα οποία εχουν εναποθεσει το βιος τους που έχει καταστραφέι. Στρώματα, κρεβάτια, έπιπλα, τηλεοράσεις, πλυντήρια, κουζινικά, όλα μέσα στη μούχλα κατεστραμμένα.

Όλα τα υπάρχοντα κολυμπούσαν στο νερό για τρεις ημέρες και στη συνέχεια το σκηνικό έγινε ακόμη πιο μακάβριο στα Καλογριαννά από τη μούχλα και τη δυσωδία από τα νεκρά ζώα.

Οι καταστροφές ειναι τεράστιες σε όλο το δήμο του Παλαμά, ενώ ενδεικτικό είναι πως και χθες για 4η νύχτα οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης εκκένωσαν το χωριό, καθώς τα νερά του Ιταλικού δεν λένε να υποχωρήσουν. Αν δεν ενισχυθούν τα αναχώματα στα ποτάμια, θα θρηνήσουμε ζωές, δηλώνει ο δήμαρχος Παλαμά, καθώς αυτά πλέον έχουν μαλακώσει από το νερό και είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.