ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το ακούσαμε κι αυτό! Η Αναγέννηση, ήταν τυχερή λέει που έπεσε πάνω στην αναδιάρθρωση Αυγενάκη και κατόρθωσε απο κει που ήταν στα “αζήτητα”, δηλαδή απενεργοποιημένη στο τοπικό, να βρεθεί στη super league 2, μία δηλαδή κατηγορία μακριά από τον… προαιώνιο καημό της Α’ Εθνικής!

Προφανώς αν προσεγγίσει κανείς επιδερμικά, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως και πολύ περισσότερο με την ιδιότητα του “τζάμπα μάγκα” μπορεί, όντως να καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα! Αν όμως επιχειρηματολογήσει περί αυτού σε εκείνους που από το περασμένο καλοκαίρι τράβηξαν το κουπί για να φέρουν την ομάδα εδώ που είναι σήμερα, δηλαδή τη διοίκηση, όσους τη στήριξαν απεναντι σε απίθανα καραγκιοζιλίκια (δεν ξεχάσατε που κάποιοι δεν ήθελαν τις αλλαγές, έτσι;) και φυσικά όσους μόχθησαν στον αγωνιστικό χώρο, κινδυνεύει ν’ ακούσει κανένα… Γαλλικό με παριζιάνικη προφορά!!!

Πράγματι η Αναγέννηση έκανε αυτή την πορεία σε μια ευνοϊκή, σ’ ο,τι αφορά την αναδιάρθρωση, συγκυρία!
Ωστόσο αν σε κάποιους διαφεύγουν ορισμένες… “λεπτομέρειες” ας τις θυμίσουμε:

1ον: Η αλλαγή διοίκησης το περασμένο καλοκαίρι και η ανάληψη των ηνίων από τον Παπαδημητρίου που ήλθε με πολύ κόπο, μεγάλη καθυστέρηση κι απέναντι σε πολλές απίθανες καταστάσεις, ακόμη και σε πολεμική που κρατούσαν την ομάδα στην αφάνεια!

2ον: Η ενίσχυση του ρόστερ σε δύο μάλιστα δόσεις. Μία στο ξεκίνημα και μία τον Ιανουάριο. Αυτές δεν προέκυψαν από τον αέρα αλλά με πολλά χρήματα και μάλιστα μεσούσης των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία σε καθεστώς αβεβαιότητας (5 μήνες διακοπή) και με μηδενικά έσοδα, αφού απαγορεύονταν ακόμη και η προσέλευση φιλάθλων στο γήπεδο! Δηλαδή όσοι πλήρωναν δεν είχαν στήριξη ούτε από ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ!

3ον: Η πορεία πρωταθλητισμού στη Γ’ Εθνική μέσα σε έναν μόλις γύρο! Η Αναγέννηση, ενώ δημιούργησε την καλύτερη ομάδα και θα μπορούσε υπό φυσιολογικές συνθήκες να κατακτήσει με διαφορά τον τίτλο, αναγκάστηκε να παίξει την πρωτιά σε ένα και μόνο ματς εκτός έδρας (Λιτόχωρο) με κόντρα διαιτησία και με αντίπαλο μια καλή ομάδα που είχε συμμαχους μέχρι και δικούς μας!!!

4ον: Η διαδικασία των play off. Μέχρι και τις γελοιότητες του Μπάμπη αντιμετώπισε! Και σ’ αυτά τα παιχνίδια φρόντισε επειδή ενισχύθηκε για πρωταθλητισμό να δείξει ποιος είναι το “αφεντικό” προσφέροντας νίκες, γκόλ και όμορφο θέαμα σε πολύ πικραμένο κόσμο!
Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη συνέθεσαν την ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για την επιστροφή της Αναγέννησης στη super league 2 κι όχι βεβαίως η… καλή της τύχη!

Στην τύχη, αντιθέτως, την άφησαν εκείνοι που την οδήγησαν στο διασυρμό στη Γ’ Εθνική, στην απόσυρση απο την αγωνιστική δράση, στον υποβιβασμό στο τοπικό και στην κληρωτίδα του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καρδίτσας ως… μπαλάκι του τζόκερ!!!

Έτσι, θα μπορούν τώρα να σχολιάζουν ματς υψηλού επιπέδου και να κάνουν “κριτική βαρύ πεπόνι” για τις μεταγραφές διεθνών ενώ δεν κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους για ν’ αποφύγει η ομάδα τους διασυρμούς, να παίζει ντέρμπι με τη… Ματαράγκα και να ρχεται ισόπαλη!!!

• H κεντρική φωτογραφία είναι από το… ντέρμπι ΑΟ Κρανέας – Αναγέννηση στην Α’ ΕΠΣΚ όπου είχαν οδηγήσει την ομάδα. Την ώρα μάλιστα που η ιστορική ομάδα δέχεται γκόλ.

• Κάτω το ολοσέλιδο αφιέρωμα του Σαββατιάτικου “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” για τους ξενιτεμένους που μας το ζητούν.