ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Τη στιγμή που έχει δρομολογηθεί και με νόμο του Ελληνικού κράτους η… μεταρρύθμιση (μη γελάτε, μιλάμε σοβαρά!) του ποδοσφαίρου όπου πλέον μπήκαν αυστηροί όροι και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες, πραγματοποιήθηκε προχθες στη συμπρωτεύουσα μια συνάντηση σε κορυφαίο παραγοντικό επίπεδο!

Ο ιδιοκτήτης του φημισμένου ποδοσφαιρικού club της FC Τριγλίας, συναντήθηκε με ανθρώπους του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (σημερα Ηρακλής Αμπελοκήπων και λίγο παλαιότερα ΑΕ Ποντίων Κατερίνης). Ο λόγος; Οι διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, του λεγόμενου ΑΦΜ.

Τελικά το πρώτο ραντεβού δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα διότι οι υπεύθυνοι του Ηρακλή έβαλαν στο τραπέζι μόνο ένα δεκαχιλιαρο ευρώ από τα 50.000 που υποσχέθηκαν ως προκαταβολή για να συνεχιστούν οι συζητήσεις!

Η προφορική συμφωνία για ν’ αλλάξει πάλι όνομα ο Ηρακλής και να βαφτιστεί “Τριγλία – Ηρακλής”, είναι συνολικά 400.000 ευρώ! Κι όπως μας ενημερώνουν οι δαιμόνιοι Θεσσαλονικείς ρεπόρτερ, 100.000 ευρώ ως προκαταβολή και μετά τα υπόλοιπα για να ολοκληρωθεί η εξαγορά!

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Τριγλίας, όμως, ονόματι Στράτος Ευγενίου, μόλις είδε τους Ηρακλειδείς, καταϊδρωμένους από τη ζέστη, να ψάχνουν και να ξαναψάχνουν στις τσέπες και με κάτι τσαλακωμένα πενηνταευρα και κατοστάευρα μετά βίας να συμπληρώνουν το 10χιλιαρο, σταμάτησε μαχαίρι την κουβέντα: “ΑΦΜ σας πουλάω κύριοι όχι μεταχειρισμένη Βέσπα” τους είπε και το ραντεβού έλαβε τέλος άδοξα σε πρώτη φάση!

Σωστός ο… επενδυτής Στράτος! Θες να παίξεις κύριε στη super league 2 ενώ βγήκες δεύτερος ως Ηρακλής Αμπελοκήπων στη Γ’ Εθνική; Να πληρώσεις! Τι είναι 400 ψωροχιλιάρικα, τώρα μάλιστα που μπαίνουμε και σε… αναπτυξιακό μουντ στην Ελλάδα;

Τα δίνεις και πας σφαίρα χωρίς κόπο, αγωνίες και ταλαιπωρία στα γήπεδα, στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία! Κι απο κει ανοίγει πλέον ο δρόμος να επιστρέψεις στη super league 1! Όπως άλλωστε είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια όταν είχες γίνει ΑΕ Ποντίων Κατερίνης!

Το ότι ξαναφέσωσες και με νέο ΑΦΜ όλο το σύμπαν, είναι μια άλλη συζήτηση που αφορά στην… προ μεταρρύθμισης, εποχή και δεν μας ενδιαφέρει! Το ζήτημα είναι να γίνει η δουλειά. Και τέτοιες δουλειές γίνονται με καθαρές εξηγήσεις.

Και φυσικά απολύτως νόμιμα! Ε, βέβαια! Αν δεν είναι νόμιμο να κουβεντιάζεις φόρα παρτίδα για πώληση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και μάλιστα με δημοσιογραφική κάλυψη για μισό εκατομμύριο ευρώ, τότε τι είναι;

Τι μπορεί, επίσης, να είναι πιο νόμιμο από το ν’ αλλάζεις ΑΦΜ κάθε φορά για να σβήνεις τα χρέη που δημιούργησες ως εταιρία; Πως είπατε; Γιατί κι εμείς οι πολίτες όταν πληρώνουμε εφορία δεν κάνουμε το ίδιο; Πάλι λαϊκίζετε ως συνήθως! Εδώ αγαπητοί μου μιλάμε για επενδυτές κι όχι για την πλέμπα! Για επενδυτές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον… Έλεος δηλαδή με τους λαϊκισμούς σας!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Έτσι, που λέτε, έχουν τα πράγματα. Τη στιγμή που μας πουλάνε πάλι “μεταρρυθμίσεις” και “αυστηρά νομικά πλαίσια”, γίνονται φόρα παρτίδα συζητήσεις για εξαγορά ΑΦΜ! Λες και τα ΑΦΜ είναι καρμπολάχανα να πάμε να τα αγοράσουμε και να τα πουλήσουμε στη λαϊκή αγορά!

Σε ευρώ!
Αλλά θα μου πείτε πάλι μια μεγάλη αγορά δεν είμαστε; Που ενίοτε αυτορυθμίζεται κατά πως λένε και οι “ειδικοί’; Όπου όλα έχουν την τιμή τους; Οχι φυσικά σε ήθος και αξία, αλλά σε… ευρώ! Για τέτοια αγορά μιλάμε για να μην μπερδευόμαστε!

Το νεράκι…
Βέβαια, ως… ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία που είμαστε υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί καθώς και ελεγκτικές αρχές που αγρυπνούν! Ολα τα παραπάνω, όμως, ισχύουν για συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας! Ξέρετε για ποιο φαντάζομαι. Σε λίγο δεν θα πωλούνται κι θ’ αγοράζονται μόνο τα ΑΦΜ των ομάδων, αλλά και το νεράκι που πίνουμε!!!

Η Δόξα… Κάτω Καμήλας!

Δεν πτοούνται όμως στον Ηρακλή από το “ΟΧΙ” της Τριγλίας για την παραχώρηση του ΑΦΜ. Υπάρχει και plan b! Η Δόξα… Κάτω Καμήλας! Μη γελάτε, σοβαρά μιλάμε. Υφίσταται η εν λόγω ομάδα. Είναι από τις Σέρρες και δεν θα δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική!  Αν δεν γίνει Τρίγλια ο Ηρακλής, θα γίνει Δόξα… Κάτω Καμήλας!!!

ΥΓ: Δυστυχισμένε «Γηραιέ» που σε κατάντησαν! Η μόνη λύση είναι να πάρεις το… ρόπαλο και να τους αρχίσεις στο κυνήγι! “Επενδυτές” και μη!