Μία πρόσληψη ανά 12 αιτήσεις

Σχεδόν 12-πλάσιες αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων μέσω της κοινωφελούς εργασίας έγιναν στο Δήμο Παλαμά.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 813 αιτήσεις για κάλυψη 70 θέσεων εργασίας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος για την θέση Δ.Ε. Χειριστών μηχανημάτων έργου τσάπας, οπότε οι προσληφθέντες θα είναι συνολικά 69.

Από αυτούς τους 69, οι 52 είχαν πρώτη επιλογή τους τον Δήμο (και από αυτούς οι 18 έκαναν αίτηση μόνο για τον Δήμο Παλαμά), ενώ 13 ενδιαφερόμενοι σαν δεύτερη επιλογή και 4 σαν τρίτη.

Σε ότι αφορά τις θέσεις, οι πιο πολλές αιτήσεις έγιναν για την κάλυψη των 20 θέσεων της ειδικότητας ΥΕ Βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, όπου καταγράφηκαν 247 ενδιαφερόμενοι. Μια αίτηση για μια θέση έγινε για τις ειδικότητες Δ.Ε. ηλεκτροτεχνίτες οχημάτων, Δ.Ε. χειριστών μηχανημάτων έργου JCB και Π.Ε. κτηνιάτρων. Η πιο μεγάλη αναλογία θέσεων – αιτήσεων έγινε για τις 3 θέσεις της ειδικότητας Δ.Ε. Διοικητικού – Διοικητικού Λογιστικού που υπήρχαν 154 αιτήσεις. Για κάθε θέση δηλαδή είχαμε 51 αιτήσεις!!!

Άρχισαν οι πρώτοι… μετα-μνημονιακοί έλεγχοι, με τους απεσταλμένους των θεσμών να επιστρέφουν στα υπουργεία. Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια τρόικα που πήγαινε στα υπουργεία. Και μετά έγινε… θεσμοί που τη συναντούσαν οι υπουργοί σε ξενοδοχεία. Τώρα, μετα-μνημονιακά, οι θεσμοί επιστρέφουν στα υπουργεία! Και ζουν αυτοί καλά κι εμείς κάθε χρόνο και χειρότερα.

Καθημερινές οι πτώσεις

Άλλη μια δημότισσα έπεσε προχθές στη διασταύρωση των πεζοδρόμων Στ. Λάππα και Βάλβη, εξαιτίας των χαλασμένων κυβόλιθων.

Το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, ότι σε καθημερινή σχεδόν βάση δημότες είτε στραβοπατούν, είτε πέφτουν και τραυματίζονται εξαιτίας του φθαρμένου πεζόδρομου. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου καλείται να προχωρήσει άμεσα σε παρεμβάσεις.

Κ.Π.

page1image2929280