Βαμβάκι (Ι)

Σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές στον κάμπο της Καρδίτσας.

Και τη φετινή χρονιά ισχύει η εγκύκλιος που προβλέπει πως αν εντοπιστούν ξένες ύλες άνω του 10% στη παράδοση βάμβακος, υπάρχει κίνδυνος απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Οι εποχές των στρίπερ φαίνεται πως ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Το ζήτημα όμως είναι και οι αγρότες να καρπώνονται κι ανάλογες τιμές από την ποιότητα του προϊόντος.

Βαμβάκι (ΙΙ)

Την εβδομάδα της 28ης Οκτωβρίου θα πιστωθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς των αγροτών το ποσό της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Θα πληρωθεί το 70% του συνόλου που αντιστοιχεί σε περίπου 700 εκ. ευρώ για τους δικαιούχους σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μία σημαντική ένεση ρευστότητας για τους αγρότες της Καρδίτσας, που την περιμένουν κάθε χρόνο για να μπορέσουν να συνεχίσουν.

Στο σημείο που θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως η πληρωμή προγραμματίζεται χρονικά νωρίτερα σε σύγκριση με άλλες χρονιές και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό.

Προσωπικά δεδομένα 

Χρωστάς 200 ευρώ στη ΔΕΗ και… πλακώνουν τα τηλέφωνα στο σπίτι από τις εισπρακτικές εταιρείες. Τέτοιου είδους περιστατικά πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα με αρκετό κόσμο να προσφεύγει στο Συνήγορο του Πολίτη, καθώς τα προσωπικά τους δεδομένα βρέθηκαν χωρίς την συγκατάθεση τους σε δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές Εταιρείες.

Γι’ αυτό λοιπόν, αν έχετε κάποια οφειλή και σας καλέσουν να σας ενημερώσουν για τις συνέπειες, τότε τα προσωπικά σας δεδομένα μεταφέρθηκαν σε εισπρακτικές εταιρείες.

Κ.Φ.