Καρδίτσα – Βόλος
Σε ταλαιπωρία υπόκεινται εδώ και αρκετούς μήνες, όσοι Καρδιστιώτες κατευθύνονται στο Βόλο μέσω Φαρσάλων. Ο λόγος, η παράκαμψη που χρειάζεται να κάνουν οι οδηγοί μέσω του Πολυδάμειου, εξαιτίας των εργασιών αποκατάστασης, βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου στην παλαιά εθνική οδό Φαρσάλων- Βόλου. Ο συγκεκριμένος δρόμος λόγω της πολύχρονης χρήσης και των καιρικών φαινομένων είχε υποστεί σημαντικές φθορές.

Και μπορεί πλέον με τη λήξη του καλοκαιριού και των θερινών μπάνιων να μειώθηκε ο αριθμός των οδηγών που κινούνται στο συγκεκριμένο δρόμο, ωστόσο υπάρχουν Καρδιτσιώτες που σε καθημερινή βάση λόγω εργασίας αναγκάζονται να κάνουν τη συγκεκριμένη διαδρομή. Ζητούν ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη του έργου και κυρίως τη χωρίς χρονοτριβές ολοκλήρωσή του.

Δρομολογείται

Το δρόμο της υλοποίησης φαίνεται ότι έχει πάρει η δέσμευση που έλαβαν τον περασμένο χειμώνα οι αγρότες μέσω των μπλόκων για τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό ύψους 15.000 ευρώ. Όπως είπε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αρχαχωβίτης από τη ΔΕΘ, είναι κάτι που εξήγγειλε ο προκάτοχός του Ευάγγελος Αποστόλου. «Προετοιμάζεται η σχετική τροπολογία. Νομίζω ότι είμαστε κοντά» είπε.

Αν και μέχρι να κατατεθεί η τροπολογία και οι όροι εφαρμογής του μέτρου, τίποτα δεν είναι σίγουρο, αποτελεί ωστόσο μια σημαντική εξέλιξη, αποτέλεσμα αναμφισβήτητα του επίμονου αγώνα του αγροτικού κινήματος, καρδιά του οποίου είναι η Καρδίτσα.

Νικηταρά και Χατζημήτρου

Κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος υπάρχει στη διασταύρωση των οδών Χατζημήτρου και Νικηταρά, αφού το ένα σήμα του Κ.Ο.Κ έχει ξεβιδωθεί και έχει πέσει επικαλύπτοντας άλλο σήμα που υπάρχει από κάτω.

Η αρμόδια υπηρεσία καλείται να παρέμβει καθώς μπορεί οι κάτοικοι της περιοχής να γνωρίζουν το πως πρέπει να κινηθούν στη διασταύρωση, δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους της δημότες της πόλης, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.

Κ.Π.