Η ΕΠΣ Καρδίτσας απάντησε στην επιστολή του Κώστα Ζάρρα περι “μαυρογιαλούρων” και αναφέρει τα εξής:

”Αγαπητέ Κώστα

Ευχαριστούμε για την δημόσια αναγνώρισή σου, όσον αφορά την προσπάθειά μας και τις ‘’αρκετές και σημαντικές ‘’ καινοτομίες όπως λες, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Δεν κατανοούμε όμως σε καμία περίπτωση – αν και διαβάσαμε προσεκτικά έως και σχολαστικά – τις αυθαίρετες διαπιστώσεις σου, που στηρίζονται όπως γράφεις στις ‘’διάφορες φήμες που κυκλοφορούν ’’ και που ελπίζεις να είναι μόνο φήμες : για πιθανή επιστροφή ξανά σε πρακτικές του παρελθόντος, που αφορά μηχανορραφίες και αλχημείες περί δήθεν σωτηρίας ομάδων και για πράγματα που δεν θα πραγματοποιηθούν.

Σε διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε σε εγρήγορση, σε αγαστή συνεργασία με τις υπερκείμενες αρχές, ΕΠΟ, ΓΓΑ και τις τοπικές, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ κλπ., για όλα τα θέματα που απασχολούν τα σωματεία – μέλη μας, με τα οποία εννοείται η καλή συνεργασία και η ίση μεταχείριση, ο σεβασμός και η διαβούλευση σε μείζονος σημασίας θέματα, για τις πιο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν όλους μας.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι, να σου επιστήσουμε την προσοχή, ότι με τις φήμες, τους διακινητές των αφιλτράριστων φημών ως δήθεν ειδήσεις, τις κοινοποιήσεις αυτών στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ χωρίς την αλληλοενημέρωση με την Ένωσή μας, περί του τι ισχύει και τι δεν ισχύει, μόνο ζημιά και αναστάτωση μπορεί να επιφέρει, παρά όφελος στο ταλαιπωρημένο, όπως σωστά επισήμανες, τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Είχες όλη την ευχέρεια – και ακόμη την έχεις – να ενημερωθείς πρώτα και μετά να εξάγεις τα όποια συμπεράσματα, ακόμη και με την πιο απλή και άκρως τιμητική ιδιότητα του απλού φιλάθλου, είτε από την ‘’δική σου’’ Ε.Ε. της ΕΠΣΚ είτε και από τους υπαλλήλους – αν έτσι επιθυμούσες – για τις εγκυκλίους της ΕΠΟ, τις δυνατότητες και τα πλαίσια που μπορούν να κινηθούν οι Ενώσεις, μετά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, τις διακοπές
όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, τις ανακηρύξεις πρωταθλητών και κυπελλούχων, τις αναδιαρθρώσεις που έπονται κλπ. κλπ.

Τέλος θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημόσια αυτή τοποθέτησή σου – έστω και με αυτόν τον τρόπο που έγινε – πηγάζει από τις ανησυχίες σου για την πρόοδο του τοπικού ποδοσφαίρου και δεν αποτελεί προϊόν, οποιονδήποτε άλλων υπόγειων διαδρομών και ούτε ιδιοτελών επιδιώξεων άλλων προσώπων, που δεν μπορούν οι ίδιοι να εκφραστούν δημόσια και ψάχνουν τρόπους να εκφράσουν όλα αυτά, ‘’τα διάφορα’’, μέσω άλλων.