Η περιπέτεια ενός φίλου της στήλης (τα στοιχεία του στη διάθεσή μας) είναι ενδεικτική της έλλειψης οδηγιών, σχεδίου και συντονισμού που επικρατεί με την πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας. Η δική του περιπέτεια στο νοσοκομείο του Βόλου ξεκινά από το γεγονός ότι ο πεθερός του διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, έπειτα από τεστ που έκανε σε ιδιωτική κλινική της πόλης, έχοντας προφανώς συμπτώματα που τον θορύβησαν.
Μόλις λοιπόν έλαβε το αποτέλεσμα του τεστ κι ενώ ο ηλικιωμένος άνθρωπο άρχισε να εμφανίζει πυρετό και δύσπνοια, αποφασίζει να τον πάει στο Αχιλλοπούλειο. Εκεί τον ενημερώνουν στο ΤΕΠ , ότι δεν αναγνωρίζουν το τεστ της ιδιωτικής κλινικής ( η οποία σημειωτέον είναι πιστοποιημένη στον ΕΟΔΥ) και θα πρέπει να του κάνουν νέο τεστ. Του οποίου όμως το αποτέλεσμα από το πρωί θα γινόταν γνωστό, λόγω του φόρτου, το βράδυ.
Περιμένοντας στα επείγοντα και ενώ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι έχει κορονοϊό, άρα μολύνοντας και τους υπολοίπους ασθενείς που βρίσκονταν σε αναμονή και το συνοδό του, ο άνθρωπος άρχισε να έχει προβλήματα και να μη μπορεί να σταθεί στα πόδια του.
Στο διάστημα αυτό του είπαν να περιμένει με το κινητό στο αυτοκίνητο για να τον ενημερώσουν αν θα γίνει εισαγωγή.

Αφού ο ηλικιωμένος έπειτα από λίγες ώρες άρχισε να καταρρέει σωματικά και ψυχολογικά και δεν υπήρχε μέρος να κάνει ούτε την ανάγκη του αναγκάστηκαν τελικά να τον κάνουν εισαγωγή, αλλά οι τραυματιοφορείς επικαλούμενοι ότι δεν είχαν τις κατάλληλες στολές, του ζήτησαν να τον κουβαλήσει ο ίδιος ο συνοδός του με μια μάσκα μόνο για προστασία, μέχρι την κλινική covid. Εκεί πάλι αφού μπήκε μέσα ελάμβανε αλληλοσυγκρουόμενες οδηγίες, άλλος του έλεγε να περάσει έξω, άλλος να τον αφήσει εκεί και να φύγει, τελικά κάποια στιγμή κατάφερε να τον ξαπλώσει σε ένα κρεβάτι και πλέον από σήμερα ετοιμάζεται κι αυτός να κάνει τεστ , όντας πολύ πιθανό μολυσμένος αφού μπήκε μέσα σε κλινική covid χωρίς προφύλαξη, αναγκαστικά, εφόσον δεν μπορούσε να αφήσει τον άνθρωπο του σε ένα διάδρομο σωριασμένο και να φύγει..

Το ερώτημα πλέον είναι αν κάνει τεστ σε ιδιωτική κλινική θα αναγνωριστεί από τις δημόσιες δομές υγείας, ή θα περάσουν οι δικοί του την ίδια περιπέτεια, αν εμφανίσει επιπλοκές;
Και βέβαια το ακόμη πιο σημαντικό ερώτημα είναι πόσους μόλυνε ο ίδιος και πόσους ο πεθερός του μέσα στο νοσοκομείο, επειδή το.. πρωτόκολλο έλεγε πως πρέπει να του γίνει τεστ και από κρατική δομή υγείας;

Γ.Κ.