ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Η Γωγώ Σίμου αποτελεί αυτή τη στιγμή την μακροβιότερη αθλήτρια στο ρόστερ των Ελπίδων Καρδίτσας. Η ‘’Κάπταιν’’ , μετρά κοντά στα 14 χρόνια παρουσίας στη Καρδιτσιώτικη ομάδα. Η εμπειρία της όλα αυτά τα χρόνια είναι αδιαμφισβήτητη αλλά και ο λόγος της από τις παραστάσεις και την εμπειρία που έχει αποκομίσει είναι σημαντικός. Η Κεντρική αμυντικός, που κατάγεται από την Ανάβρα,’’σημαία’’ πλέον της ομάδας, μάς μίλησε για την παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια στις Ελπίδες, για τον πρωταθλητισμό, το Τσάμπιονς Λιγκ, τον Προπονητή Δ. Κουτσονάσιο και για το Γυναικείο ποδόσφαιρο:

Πως ξεκίνησες τα πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο:
‘’Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησα από μικρή ηλικία .Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει μπάλα μαζί με τα αγόρια’’.

Για την αντιμετώπιση από το στενό σου περιβάλλον όταν είπες θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο:
‘’Το στενό μου περιβάλλον ήταν μαζί μου από την αρχή και με στήριξε σε όλες τις αποφάσεις που έπαιρνα’’.

Για την μεγάλη προσπάθεια που εγινε την τελευταία 10ετία και την εδραίωση των Ελπίδων Καρδίτσας στη συνείδηση της πρώτης κατηγορίας Γυναικών :
‘’Νομίζω ότι οι ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ καταξιώθηκαν στην μεγάλη κατηγορία. Είναι τιμή που η Καρδίτσα έχει καταφέρει να έχει μία ομάδα τόσο ψηλά. Αισθάνομαι υπέροχα που συνέβαλα σ’ αυτή την προσπάθεια και που είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας’’.

Για τις διακρίσεις της ομάδας στην Κατηγορία,τον ανταγωνισμό για τον τίτλο και τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου:

‘’Επί 7 χρόνια ήμασταν πρωταγωνίστριες. Κοιτούσαμε τον ΠΑΟΚ στα μάτια και νομίζω ότι δικαιούμασταν έναν τίτλο. Δεν ήμασταν τυχεροί να πάρουμε τον τίτλο και χάναμε πάντα στις λεπτομέρειες. Οπως στον τελικό του Κυπέλλου που δεχθήκαμε γκολ , τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα’’.

Για το περιβόητο ματς με τον ΠΑΟΚ όταν μία απόφαση του διαιτητή να μην υποδείξει πέναλτι, αφαίρεσε τη δυνατότητα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος:
‘’Νομίζω ότι δεν χωρά αμφιβολία σε εκείνο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Το είδαν όλοι ότι ήταν πέναλτι και αν κερδίζαμε εκείνο το παιχνίδι θα ήμασταν πρωταθλήτριες’’.

Για την μοναδική εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ, κορυφαία ίσως στιγμή στην καριέρα σου:
‘’ Το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν κάτι μοναδικό. Μία μοναδική εμπειρία! Εύχομαι πραγματικά σε όλα τα κορίτσια να το ζήσουν κι αυτά. Εννοείται πως θα ήθελα να μας δοθεί η ευκαιρία να το ξαναζήσω με την ομάδα μου!’’.

Για την αλλαγή …πλάνων της ομάδας, τα δύο τελευταία χρόνια:
‘’ Ελπίζω πως είναι λογικό ,μετά από μία δεκαετία πρωταγωνιστικού ρόλου της ομάδας να υπάρξει ένα…διάλειμμα. Μία ανανέωση στο ρόστερ. Τώρα το διάλειμμα τελείωσε και γυρίζουμε πάλι σ’ αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά’’.

Για την φετινή σεζόν και την κατάληξή της:

‘’Τέλος καλό όλα καλά!!!’’

Για την Σοφία Κόγγουλη και την εξέλιξή της:

‘’ Η Σοφία είναι μακράν το καλύτερο σέντερ φορ στην Ελλάδα . Εχει απίστευτα προσόντα. Και αυτές τις δυνατότητες τις δείχνει στο εξωτερικό μιας και διανύει μια σταθερή πορεία σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα όπως το ΙΤΑΛΙΚΟ’’.
Επίσης, για τις δύο Σέρβες (Ζντράβκοβιτς- Σρετένοβιτς) και την Κολομβιανή (Μπετανκούρ) που άφησαν το δικό τους στίγμα στο πέρασμά τους: ‘’Οι δύο Σέρβες μας βοήθησαν πάρα πολύ στα πρώτα χρόνια στην Α’ Εθνική. Ηταν πολύ καλές παίκτριες , αλλά η Κολομβιανή Μπετανκούρ μας έδωσε την ποιότητα που μας έλειπε αφότου έφυγε η Κόγγουλη’’.

Για τον Προπονητή σας, σερ… Τάκη Κουτσονάσιο:
‘’Ο Σερ…Τάκης είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, τόσο σαν προπονητής όσο και σαν φίλος. Είναι λάτρης του ποδοσφαίρου και πολύ παθιασμένος μ’ αυτό που κάνει. Είναι όμως η κολώνα της ομάδας και εκτιμάει πολύ όλες τις αθλήτριες. Γίνεται θυσία για όλους και για όλες. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα τα χρόνια που είναι δίπλα μου’’.

Για τις δυσκολίες που έχει η ομάδα στο γηπεδικό ζήτημα:
‘’Τα προβλήματα είναι γνωστά και …διαχρονικά θα έλεγα, τόσο για τους αγώνες όσο και για τις προπονήσεις. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες ,γιατί δεν είχαμε καλό αγωνιστικό χώρο για προπονήσεις και μία στάνταρ έδρα για να δίνουμε τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι μετά από τόσα εκπροσώπησης στην Α’ Εθνική και με σημαντική παρουσία, δικαιούμαστε σαν ομάδα το χώρο μας. Κάνω έκκληση στους φορείς της πόλης να μας βοηθήσουν , επιτέλους, στο κομμάτι αυτό’’.

Για μέλλον που μπορεί να έχει το Γυναικείο ποδόσφαιρο στην περιοχή μας, με αφορμή την παρουσία των Ελπίδων:
‘’Προκαλέσαμε το ενδιαφέρον αρκετών κοριτσιών και εύχομαι αυτό να συνεχιστεί.Κάναμε γνωστό το γυναικείο ποδόσφαιρο στην περιοχή μας. Συνεπώς η παρουσία μας πρέπει να στηριχθεί και έχει πολλά να δώσει ακόμη στο γυναικείο χώρο του ποδοσφαίρου’’.

Για το επίπεδο της κατηγορίας:

‘’Νομίζω ότι γίνονται κάποια βήματα προόδου και χρόνο με το χρόνο, γίνεται καλύτερο’’.
Τι θα έλεγες σε ένα νέο κορίτσι που σκέφτεται να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο: ‘’ Στα νέα κορίτσια που ενδιαφέρεται να ξεκινήσουν το ποδόσφαιρο , θα τους έλεγα να ξεκινήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι το ποδόσφαιρο είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία!’’.

Αρχηγός και ”σημαία” πια της ομάδας, έχεις βάλει κάποιο όριο:
‘’Η σημαία θα κυματίζει ψηλά στον ιστό της, όσο έχω υγεία και …βαστάνε τα πόδια μου!’’