ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Το αντιγράφω… (δεν πιστεύω να με παρεξηγήσει για την αυθαιρεσία!) από μια καλή φίλη που το ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media και το παραθέτω αυτούσιο:

«Όλες αυτές τις μέρες προσπαθώ να βάλω σε μια σειρά σκέψεις και συναισθήματα που γίνονται κουβάρι που μου κάθεται στο λαιμό.
Ο κοινός παρονομαστής, η εξουσία.
Η εξουσία είναι η μόνιμη απειλή!
Στη δουλειά, στην πολιτική, στην κοινωνική ζωή…
Η εξουσία που γεννά την αλαζονεία, για να επιτεθεί με σφοδρότητα και να παραβιάσει τη ζωή, το σωμα, την ψυχή, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα παραμένει εκεί και ατιμώρητη.
Και όσο το κουβάρι θα ξετυλίγεται, τόσο πιο ανερυθρίαστα και προκλητικά θα επιτίθεται για να γλιτώσει…
Προσωπικά, έχοντας μεγαλώσει στον απόηχο της μεταπολίτευσης, τέτοιο ρημαδιό δεν έχω ξαναζήσει, χωρίς να αθωώνω καμιά πολιτική μέχρι τώρα.
Και θέλω να ελπίζω ότι αυτή η παρακμή, η μυρωδιά του σάπιου όσο και φαίνεται ότι επελαύνει, είναι η αρχή του τέλους…»

Μία από τις πιο εύστοχες περιγραφές, με λίγα και μεστά λόγια, της πραγματικότητας που ζούμε. Ακούγονται και τέτοιες απόψεις μέσα στον καταιγισμό της ανοησίας!

Μάτια και νου ανοιχτά πρέπει να έχεις! Διότι η μεγαλύτερη επίθεση σ’ αυτές τις εποχές γίνεται στο μυαλό! Αυτός είναι και ο στόχος, όπως σωστά, λέγεται και γράφεται!

Βομβαρδίζεται ο εγκέφαλος! Κι αν έχεις ζήσει πέντε πράγματα σε άλλες περιόδους, τότε μένεις μ’ ανοιχτό το στόμα σκεφτόμενος όχι μόνο το τι συμβαίνει, αλλά και την απάθεια με την οποία εισπράτονται όλα…

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα που περιγράφει το που βρισκόμαστε, είναι η “ποιοτική στάθμη” των τηλεοπτικών καναλιών που έχει… ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη! Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τέτοια… ποιότητα σε “ψυχαγωγικά” προγράμματα, σε δημοσιογραφικές έρευνες, σε ειδησεογραφικές εκπομπές, σε πολιτιστικές αναφορές!

Ποτέ άλλοτε, όπως το διατύπωσε σωστά, η αγαπητή φίλη δεν ξαναζήσαμε τέτοιο ρημαδιό σε όλα! Πολιτική σκηνή, πολιτισμός, κοινωνική ζωή, αθλητισμός, απο που ν αρχίσεις και που να τελειώσεις! Και δεν είναι θέμα κομμάτων, κυβενήσεων και προσώπων! Είναι θέμα ότι η όποια εξουσία αισθάνεται οτι δεν κινδυνεύει!

Εξελίχθηκε το πράγμα και “αναβαθμίζεται” όλο και περισσότερο!!!

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η πανδημία που ήλθε για να δέσει το… γλυκό! Που θα φθάσει η ιστορία; Ουδείς μπορεί να προβλέψει.Είναι γεγονός ότι βιώνουμε μια νύχτα διαρκείας. Κάποιοι λένε πως το πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει η αυγή! Απο εμάς εξαρτάται βέβαια αυτό και μακάρι να ναι έτσι.

Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι που λένε πως “όποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και σκατά πατεί”…