Μετά τη θριαμβευτική επάνοδο στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, που ήλθε μέσα σε μια χρονιά με άπειρα προβλήματα, διακοπές λόγω πανδημίας, αλλά και πολλά εμπόδια, η Αναγέννηση το περασμένο καλοκαίρι έθεσε για πρώτη φορά – μετά από δεκαετίες ολόκληρες – στόχο την υπέρτατη διάκριση!

Από την ημέρα της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στα γραφεία του συλλόγου μέχρι σήμερα, αποδείχθηκε ότι η εξαγγελία αυτού του στόχου δεν ήταν για χάρη του εντυπωσιασμού, αλλά μέσα στις επιδιώξεις της διοίκησης Παπαδημητρίου.

Πράγματι, η Αναγέννηση μετά από τριάντα χρόνια πρωταγωνίστησε στη δεύτερη εθνική, συγκροτώντας μια εξαιρετική ομάδα και έγραψε ιστορία και στο Κύπελλο Ελλάδος όπου έφθασε στην προημιτελική φάση πριν αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό.

Για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν έχουν να κάνουν φυσικά μόνο με τις δικές της αγωνιστικές παρουσίες σε κάποια παιχνίδια, χάθηκε η επαφή με την κορυφή, μ’ αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αρκετά μακριά από τη Βέροια που προπορεύεται.

Το να μιλήσει κανείς για αποτυχημένη χρονιά, θα ειναι πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου αν αναλογιστούμε ότι η Αναγέννηση διαγράφει μια πορεία που όμοιά της δεν θα συναντήσουμε από το 1993 και μετά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Μια πορεία που έβαλε σε διαδικασία συμμετοχής πολύ κόσμο που φέτος με την μαζική παρουσία του έκανε το δημοτικό στάδιο να θυμίζει κάτι από τα παλιά και βεβαίως θέριεψε την προσδοκία για το “σβήσιμο” του προαιώνιου καημού που στοιχειώνει τα όνειρα των “κιτρινόμαυρων” φιλάθλων.

H EΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Η τελική ευθεία του πρωταθλήματος και οι οκτώ αγωνιστικές που απομένουν, δεν έχουν να δώσουν κάτι από πλευράς ενδιαφέροντος στη μάχη της κορυφής.
Ωστόσο από τώρα η Αναγέννηση θα πρέπει να “χτίζει” την επόμενη μέρα της η οποία θα εξαρτηθεί απόλυτα από τις διαθέσεις και τις αντοχές της διοίκησης που έχει τα ηνία.

Το θετικό για το μέλλον είναι ότι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου όχι μόνο δεν έχει χάσει τη διάθεσή του για να φέρει την ομάδα εκεί που ποτέ δεν έχει φθάσει, αλλά είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον σχεδιασμό του κάνοντας και τις απαραίτητες κινήσεις που θα τη θωρακίσουν περισσότερο.

Βέβαια, όπως συμβαίνει, παντού πολλά θα εξαρτηθούν και από την συμπαράσταση του κόσμου και τη στήριξη που θα δώσει και στη νέα αγωνιστική σεζόν.

ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ
Το μόνο σίγουρο είναι πως η Αναγέννηση έχει αφήσει πίσω της το ρόλο του κομπάρσου και της μετριότητας και στοχεύει ψηλά. Εχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα που δεν έχουν σχέση με το παρελθόν και από την ίδια και την απήχηση της προσπάθειάς της στην τοπική κοινωνία θα εξαρτηθεί η πορεία της και το μέλλον της.

Όλα αυτά, σε έναν χώρο που είναι προβληματικός και στον οποίο πέραν όλων των άλλων χρειάζεται και να προστατευτεί από διάφορα που έχουν γίνει εις βάρος της φέτος…

Θ.Κ.