Ένα μινι ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζει την ιστορία της Καρδίτσας και την πορεία της στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προωθεί το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο της Καρδίτσας με αφορμή τους φετινούς επετειακούς εορτασμούς.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕ στην προχθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε αυτό το εγχείρημα ενώ θα διερευνήσει τη διάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για συνεργασία ώστε η παραγωγή του ντοκιμαντέρ να διευρυνθεί.

Οπως εξήγησε στην εισήγησή του ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Κ. Λαμπρόπουλος η παραγωγή θα περιλαμβανει δημιουργια σεναριου παρουσιασης, υπηρεσι ες για ευρεση χωρων γυρισματος , άδειες γυρισματος κλπ. Η παραγωγη της ταινίας που θα έχει διάρκεια 15- 20 λεπτά, θα γινει με εξωτερικαγυρισματα, θα πραγματοποιηθει απο ομαδα επαγγελματιων που θα αποτελειται απο σκηνοθετη, διευθυντη φωτογραφιας , εικονοληπτη, ηχοληπτη, ηθοποιους, μοντερ, μακιγιερ κ.α. και θα αναδεικνυει την Καρδιτσα στην πορεια των 200 χρονων της Ελληνικης επαναστασης με ταυτοχρονη προβολη των τουριστικων το πων της. Το κοστος της παραγωγής θα ανέλθει στα 2.000 ευρω.

“Φετος γιορτάζουμε τη μεγάλη Εθνική μας Επετειο με ολους τους συμβολισμους που της προσδιδει η διακοσιετηρι δα. Γιορταζουμε τα διακοσια χρονια μετα την Ελληνικη Επανασταση του 1821. Μπορει η δυ σκολη συγκυρια που διανυουμε λογω της πανδημιας να μη μας επιτρεπει να γιορτασουμε αυτες τις ημερες, οπως θα το θελαμε”

τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Λαμπρόπουλος και συνέχισε:

“Ωστοσο, βασικη μας σκεψη ηταν, εξαρχης, να πραγματοποιηθουν δρασεις και οι εκδηλωσεις για την επετειο των 200 χρονων σε ολη τη διαρκεια της επετειακης χρονιας, ετσι ωστε να αναδειχθει ακομη περισσοτερο η σημασια του 2021 ως «Χρονιας της Ελλαδας, των Ελληνιδων και των Ελληνων». Θελοντας να μεταφερουμε το μηνυμα της επετειου των 200 χρονων απο την επανασταση, καθως το ετος που διανυουμε ειναι ενα ετος εθνικης γιορτης για τον Ελληνισμο, προτεινουμε, την δημιουργια ενος ντοκιμαντερ (mini movie) με θεμα «1821-2021 Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ».

Οπως προαναφέρθηκε το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τη σχετική πρόταση ενώ επιπλέον θα γίνουν επαφές με την περιφέρεια Θεσσαλίας για το ενδεχόμενο συγχρηματοδότησης και διεύρυνσης της πρότασης.