Η Καρδίτσα υποδέχθηκε την Τίμια Κάρα του Αγίου Σεραφείμ

Κορυφώνονται αύριο οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της Καρδίτσας Αγίου Σεραφείμ επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του θαυματουργού.
Σήμερα το απόγευμα, κλήρος, τοπικές αρχές και πιστοί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του αύλειου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας, όπου και υποδέχτηκαν την Κάρα του Αγίου.
Εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η υποδοχή της Κάρας δεν έγινε στην είσοδο του κεντρικού πεζοδρόμου της πόλης, ούτε δημιουργήθηκε λιτανευτική πομπή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό.
Στις εκδηλώσεις παρόντες ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος.
Κυριακή των Μυροφόρων
To αυριανό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
– 7πμ: Έναρξη της ακολουθίας του Όρθρου στο Μητροπολιτικό Ναό και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξαρχοντος του Μητροπολίτη Μητροπολίτη Λαρίσης καὶ Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συλλειτουργούντος του του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου, μετά των Ιερέων και Διακόνων.
– 10.30 πμ: Λιτάνευση της τίμιας κάρας και της ιεράς εικόνας, πέριξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.
-6.30 μμ: Ιερά Παράκλησις ενώπιον της τίμιας κάρας, στο Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ Καρδίτσας (Μετόχιον Ι. Μ. Κορώνης).