Η Βάλια, ένα κορίτσι από την επαρχία, μεγαλωμένη με όλες τις αρετές μιας οικογένειας μεσαίας κοινωνικής τάξης και με την ατέλειωτη αγάπη των δύο υπέροχων γονιών της, γίνεται ξαφνικά στην ηλικία των δεκαοχτώ χρονών μόνιμος κάτοικος της Αθήνας. Η Βάλια έναι η ηρωίδα του νέου βιβλίου της Καρδιτσιώτισσας συγγραφέως Βασιλικής Κοτλίτσα  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ελκυστής” με τον τίτλο “Η Κατάρα του φεγγαριού”.  Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο κοινό της Καρδίτσας χθες το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στο Παυσίλυπο με δεκάδες συγγενείς και φίλους να βρίσκονται κοντά στη νεαρή συγγραφέα και να τις απευθύνουν θερμές ευχές για το…νέο ταξίδι της στο χώρο της συγγραφής.

Το βιβλίο προλόγισε η κ. Μαρία Σκρέτα ενώ αποσπάσματα διάβασε η κ. Γιώτα Γκέκα.

Η Βασιλική Κοτλίτσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα ενώ τα τελευταία δώδεκα χρόνια κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ωστόσο δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα αυτό καθώς την κέρδισε η συγγραφή. Οπως η ίδια λέει “μέσα από τις λέξεις αναπνέω, γεννιέμαι και αναγεννιέμαι”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής από το 2015 μέχρι το 2017 και είναι συντάκτρια του blog loveletters και του έντυπου-ηλεκτρονικού φοιτητικού περιοδικού chill-out.

Τώρα όσον αφορά στην ηρωίδα της, τη Βάλια, μέσα από αλήθειες, ψέματα, προδοσίες, πάθη, απογοητεύσεις και ανθρώπους που θα σημαδέψουν τη ζωή της καταφέρνει να φτιάξει την επαγγελματική της καριέρα και να φτάσει ένα βήμα πριν το πολυπόθητο όνειρό της. Όμως η προσωπική της ζωή δεν ακολουθεί την ίδια πορεία, καθώς ο Ορφέας, ο Μάριος, ο Δημήτρης και ο Νικηφόρος την οδηγούν σε ένα σκοτεινό μονοπάτι με μόνο σύμμαχο τα συναισθήματά της που γίνονται εμπόδιο σε κάθε απόφαση που καλείται να πάρει. Θα καταφέρει τελικά να βρει την ισορροπία στην αγάπη ή η κατάρα του φεγγαριού θα την ακολουθεί για πάντα;