Αποδεδειγμένα πλέον στο κατ’ εξοχήν περιβαλλοντολογικό πρόβλημα, «το  πρόβλημα των προβλημάτων», της Θεσσαλίας την ΥΠΕΡΆΝΤΛΗΣΗ των υπόγειων υδάτων της επί δεκαετίες, που συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή που μιλάμε οδηγώντας την στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ, οι ΤΑΓΟΙ μας δυστυχώς σφυρίζουν αδιάφορα .

Η προηγούμενη Κυβέρνηση πολέμησε λυσσαλέα την ολοκλήρωση των έργων του άνω ρου του Αχελώου, αναλαμβάνοντας ευθύνες, που η Ιστορία θα τις της καταλογίσει. Καλώ την αξιωματική αντιπολίτευση να αλλάξει στάση έστω και τώρα.

Η σημερινή Κυβέρνηση διακήρυξε την πρόθεσή της να προάγει και να ολοκληρώσει τα έργα. Σαν μέλος επιτροπής ενεργών Θεσσαλών πολιτών είχα την τιμή να παραβρεθώ σε συναντήσεις υψηλού επίπεδου για ενημέρωση και πίεση των υπεύθυνων να τρέξουν άμεσα τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων. Όπως χαρακτηριστικά τονίσαμε στους υπευθύνους τα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι την επανέναρξη των εργασιών της ολοκλήρωσης των έργων είναι τόσα πολλά που μετά βίας επαρκεί η τετραετία της Κυβέρνησης. Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ο πρώτος χρόνος της νέας Κυβέρνησης, και είμαστε ακόμα στη διακήρυξη των προθέσεων της, και αν ισχύουν και αυτές ακόμα. Η σιγή ασυρμάτου είναι άκρως ανησυχητική. Υπάρχει όμως ακόμα μια τελευταία ευκαιρία. Και είναι η προετοιμασία και η ένταξη της χρηματοδότησης των έργων στο πακέτο των 32δις της ΕΕ προς την Ελλάδα. Όλες οι περιφέρειες της Χώρας, διαβάζω, ετοιμάζουν τις προτάσεις τους. Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? Δεν την βλέπω πουθενά. Είναι η υστάτη στιγμή της να σωθεί πριν οδηγηθούμε σε κατάσταση μη αναστρέψιμη.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Του Δημήτρη Αρχοντή

πρώην Δήμαρχου Καρδίτσας