Η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα και οι δυσκολίες στις μετακινήσεις φάνηκε να βάζουν «φρένο» στην αυξητική τάση των τιμών που καταγράφεται τους τελευταίους 18 μήνες.

Η γενική εικόνα -μετά από δυο lockdown και το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων για το επόμενο δίμηνο ή και τρίμηνο- δείχνει ότι η αγορά ακινήτων άντεξε τόσο στο Νομό Καρδίτσας, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, αύξηση 17,40% ανά τετραγωνικό μέτρο, παρατηρήθηκε στις τιμές πώλησης των κατοικιών στο Νομό Καρδίτσας.

Το Δ’ τρίμηνο του 2019 η τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό στο Νομό Καρδίτσας ήταν 523 ευρώ.

Το Δ’ τρίμηνο του 2020 διαμορφώθηκε στα 614 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στη Λάρισα το Δ΄τρίμηνο του 2020 η τιμή ανά τ.μ. διαμορφώθηκε στα 900 ευρώ, στη Μαγνησία 1.000 ευρώ και στα Τρίκαλα 895 ευρώ.

Την ίδια ώρα αύξηση σημείωσαν και οι τιμές των κατοικιών προς ενοικίαση στην Καρδίτσα.

Το Δ’ τρίμηνο του 2020 η τιμή διαμορφώθηκε στα 5 ευρώ ανά τ.μ, όταν το Δ’ τρίμηνο του 2019 η τιμή κυμαινόταν στα 3,98 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Λάρισα το Δ΄ τρίμηνο του 2020 η τιμή διαμορφώθηκε στα 6,39 ευρώ ανά τ.μ, στη Μαγνησία 5,95 ευρώ και στα Τρίκαλα 4,80 ευρώ.

Άγνωστος “Χ” παραμένει η αγορά των επαγγελματικών ακινήτων, λόγω των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η πανδημία με την εντυπωσιακή εφαρμογή της τηλεργασίας. Η μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων αυτήν την περίοδο, έχει ήδη οδηγήσει πολλές εταιρίες στην επιλογή μικρότερων γραφειακών χώρων, ενώ όσον αφορά στα εμπορικά καταστήματα και στις επιχειρήσεις εστίασης, το σοκ από το παρατεταμένο lockdown είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει τις ζητούμενες τιμές.