Η μακραίωνη ιστορία της Καρδίτσας σε ένα λεύκωμα

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΠΑΚ

10.000 λέξεις, έξι κεφάλαια, 27 ενότητες, 401 εμβόλιμα κείμενα με ειδικότερο περιεχόμενο, 350 φωτογραφίες, 270 αρχειακά τεκμήρια και αντικείμενα, 10 πίνακες ή διαγράμματα και 5 επάλληλα πολεοδομικά σχέδια θα αποτελέσουν το περιεχόμενο του λευκώματος που θα εκδόσει το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο του ΔΟΠΑΚ του Δήμου Καρδίτσας. Στο λεύκωμα θα “ξεδιπλώνονται” πέντε αιώνες ιστορίας, από την ίδρυση της Καρδίτσας από τους Οθωμανούς, στις αρχές του 15ου αιώνα, ως την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
Την έκδοση του λευκώματος θα επιμεληθεί το Μουσείο ενώ το εγχείρημα θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το λεύκωμα θα έχει τίτλο: : «Καρδίτσα: χρονικό μιας θεσσαλικής πόλης, 15ος-20ος αιώνας» και με απλό και κατανοητό ύφος θα αποτυπώνει το πνεύμα και τις αντιλήψεις της κάθε εποχής, όπως καταγράφονται σε εφημερίδες και κείμενα εποχής. Εξάλλου θα επιχειρηθεί η συνδυαστική παρουσίαση πληροφοριών και η ερμηνευτική προσέγγιση γεγονότων και διαδικασιών χωρίς να αναπαράγονται συνήθη ιστοριογραφικά στερεότυπα.
Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα